Ελευθερία για δεκάδες Παλαιστινίους

Πρόκειται για μια κίνηση που στοχεύει στο να δοθεί μια «ανάσα» στις υπερπλήρεις ισραηλινές φυλακές, έγινε γνωστό από πηγές ασφαλείας.
Η απελευθέρωση, η μεγαλύτερη που έχει γίνει εδώ και επτά μήνες, φαίνεται ότι δεν αποτελεί τόσο μια κίνηση καλής θέλησης από το Ισραήλ προς τους Παλαιστίνιους, αλλά γίνεται για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης με τη μείωση του αριθμού των κρατουμένων, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ολοκληρώνεται η απελευθέρωση 137 κρατουμένων Παλαιστίνιων σήμερα και άλλων 24 αύριο Τετάρτη, που η ποινή τους πλησίαζε προς το τέλος της και οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν φυλακιστεί για μικρής σημασίας εγκλήματα και αδικήματα, όπως π.χ. γιατί πετούσαν πέτρες κατά ισραηλινών στρατιωτών ή είχαν εισέλθει παρανόμως στο εβραϊκό κράτος.
Το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι κανείς από τους απελεθευρωθέντες δεν είχε εμπλακεί σε επιθέσεις κατά ισραηλινών στόχων στα τέσσερα χρόνια που διαρκεί η τελευταία παλαιστινιακή εξέγερση. Οι περισσότεροι από τους επτά χιλιάδες παλαιστίνιους κρατούμενους σε ισραηλινές φυλακές κατηγορούνται για παράνομη δραστηριότητα κατά του Ισραήλ και έχουν οδηγηθεί στις φυλακές χωρίς προηγούμενη δίκη τους.
Τον περασμένο Ιανουάριο αφέθηκαν ελεύθεροι 400 παλαιστίνιοι κρατούμενοι, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για ανταλλαγή κρατουμένων με τους λιβανέζους αντάρτες της Χεζμπολάχ.
Πηγή: skai.gr