Εκτός Ιράκ Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ν. Κορέα

Οι δυνάμεις της Ουγγαρίας, της Βουλγαρίας και της Νότιας Κορέας θα έχουν αποσυρθεί από το έδαφος του Ιράκ έως τα τέλη του 2008, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης στη Βαγδάτη μιλώντας σε ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Οι δυνάμεις αυτές θα αποχωρήσουν μετά το πέρας της τρέχουσας αποστολής τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος, Μοχάμεντ αλ Ασκάρυ, προσθέτοντας ότι τα περισσότερα καθήκοντά τους είναι "ανθρωπιστικής" φύσης.

Την Πέμπτη, ο Βούλγαρος υπουργός Αμύνης Τέοντορ Μελεσκάνου δήλωσε ότι παρά την αποχώρηση των 155 μελών των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του, ορισμένα μέλη της αποστολής θα παραμείνουν στο Ιράκ σε συμβουλευτικό ρόλο.

Η Βουλγαρία συνεισέφερε δυνάμεις στο Ιράκ μετά την εισβολή των ΗΠΑ το 2003. Έως σήμερα οι Βουλγαρικές δυνάμεις έχουν υποστεί δύο απώλειες.

Στο μεταξύ, βόμβα εξερράγη έξω από κατοικία στη συνοικία αλ Τζαμάα της δυτικής Βαγδάτης την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να βρει το θάνατο ο ιδιοκτήτης της και να τραυματιστούν έξι άνθρωποι. Μια δεύτερη έκρηξη τραυμάτισε τρεις αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

Στην επαρχία Ντιγιάλα, ένα μέλος σουνιτικής πολιτοφυλακής των φυλών σκοτώθηκε και άλλα τέσσερα τραυματίστηκαν όταν βόμβα έπληξε το όχημα στο οποίο επέβαιναν.
Πηγή: skai.gr