Έξι νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν

Έξι νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν
Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση αυτοκτονίας που έγινε έξω από τις κεντρικές εγκαταστάσεις της πολεμικής αεροπορίας, κοντά στο Ισλαμαμπάντ, καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις του Πακιστάν συνεχίζουν την επίθεση στα βορειοδυτικά της χώρας εναντίον των Ταλιμπάν.

Ο βομβιστής, που πιθανολογείται ότι ήταν Ταλιμπάν, πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε προσαρμόσει στο σώμα του, όταν οι άνδρες ασφαλείας τον σταμάτησαν για έλεγχο έξω από την Αεροναυτική Βάση στην Κάμρα, 75 χιλιόμετρα βορειοδυτικώς της πρωτεύουσας, Ισλαμαμπάντ.

"Δύο από τους άνδρες ασφαλείας και τέσσερις πολίτες σκοτώθηκαν", δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού, προσθέτοντας ότι τραυματίστηκαν και άλλοι τέσσερις άνθρωποι.

Η επίθεση έγινε μία μέρα μετά τη δολοφονία ενός ταξίαρχου και του οδηγού του, στο Ισλαμαμπάντ.

Οι Ταλιμπάν έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις στα αστικά κέντρα μετά την έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων του πακιστανικού στρατού στα προπύργια των ανταρτών στην επαρχία του Νοτίου Ουαζιριστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Οι αναλυτές είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο κλιμάκωσης των επιθέσεων στις πόλεις, καθώς εκτιμάται ότι οι Ταλιμπάν πιστεύουν πως ένα λουτρό αίματος θα αποδυναμώσει τη λαϊκή υποστήριξη στην πολιτική της κυβέρνησης.
Πηγή: skai.gr