Κλείσιμο

«Εγκώμια» Αυστραλού «Αθάνατου» για τους Αγώνες 2004

«Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα πάρει τους Ολυμπιακούς του 2004 από την Αθήνα και θα τους αναθέσει στο. ..Σίδνεϊ³! Αυτή ήταν η πρωταπριλιάτικη είδηση που «έπαιξε³ σε πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αυστραλίας την 1η Απριλίου!
Προφανώς όμως η είδηση έγινε. ..πιστευτή με αποτέλεσμα ο Αυστραλός αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Κέβιν Γκόσπερ, να υποχρεωθεί, δυο εβδομάδες αργότερα να την διαψεύσει!
"Είναι τελείως ανυπόστατη η φήμη που κάνει τον γύρο του κόσμου ότι οι αγώνες θα αφαιρεθούν από την Αθήνα και θα δοθούν στο Σίδνεϊ³ φέρεται να δηλώνει σήμερα στην εφημερίδα της Μελβούρνης, The Sunday Age, ο κ. Γκόσπερ.
"Σας δηλώνω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι αγώνες θα γίνουν στην Αθήνα και οποιαδήποτε κουβέντα περί εναλλακτικής λύσης είναι τελείως αβάσιμη³ δήλωσε ο Αυστραλός «αθάνατος³.
Η αυστραλιανή εφημερίδα φιλοξενεί τις δηλώσεις του κ. Γκόσπερ σε ρεπορτάζ της γύρω από τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην προετοιμασία των Ολυμπιακών έργων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μόνο 24 από τα 38 ολυμπιακά έργα είναι έτοιμα Η εφημερίδα αναφέρει μερικά από τα έργα αυτά (στέγαστρο ολυμπιακού κολυμβητηρίου, ποδηλατοδρόμιο, εγκαταστάσεις Ελληνικού, μαραθώνια διαδρομή κ.α.) υπογραμμίζοντας ότι στις 25 Μαΐου θα παρθεί η τελική απόφαση για το στέγαστρο Καλατράβα του Ολυμπιακού σταδίου σε συζητήσεις μεταξύ του κ. Όσβαλντ και του «Αθήνα 2004³.
Ο κ. Γκόσπερ σπεύδει να υπερασπισθεί την Αθήνα, λέγοντας πως το στέγαστρο Καλατράβα δεν το ζήτησε η ΔΟΕ αλλά το πρότειναν οι Έλληνες «για λόγους καθαρά αισθητικούς³.
"Στις τάξεις της ΔΟΕ ποτέ δεν συζητήσαμε και ούτε σκεφτήκαμε μεταφορά των αγώνων³ λέει ο κ. Γκόσπετ ο οποίος εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «οι Έλληνες θα τα καταφέρουν.
"Πιστεύω ότι θα οργανώσουν εκπληκτικούς αγώνες που θα είναι φαινόμενο για την τηλεόραση. Για φανταστείτε τους δρομείς στην κλασική μαραθώνια διαδρομή, τους ποδηλάτες με φόντο την Ακρόπολη και την σφαίρα στην αρχαία Ολυμπία. Θα είναι κάτι το ανεπανάληπτο³ είπε ο Αυστραλός αθάνατος ο οποίος πρόσθεσε ότι η ΔΟΕ είναι ικανοποιημένη με την πρόοδο της Αθήνας, μετά την «κίτρινη κάρτα³ που είδε από τον κ.. Σάμαρανκ πριν τέσσερα χρόνια.
Ο κ. Γκόσπερ, που είχε λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς του 1956 στη Μελβούρνη υπενθύμισε πως η τελευταία πόλη που είχε δει κίτρινη κάρτα πριν την Αθήνα ήταν η. ..Μελβούρνη!
Μάλιστα τότε είχε γίνει κουβέντα για μεταφορά των αγώνων στη Φιλαδέλφεια. Ο κ. Γκόσπερ θυμάται ότι μια μέρα πριν την έναρξη των αγώνων οι εργάτες τοποθετούσαν πλακάκια στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο της Μελβούρνης.
"Οι αγώνες έγιναν, σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και πέρασαν στην ιστορία ως οι «φιλικοί αγώνες³, κάτι που όλοι το θυμούνται ως τις μέρες μας³ κατέληξε ο κ. Γκόσπερ αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτι ανάλογο θα γίνει και με την Αθήνα όπου ελπίζει ότι θα έχουμε «ανεπανάληπτους Ολυμπιακούς³.
Πηγή: skai.gr