Καταγγελίες κατά κυβερνήτη Κουόμο από πρώην βοηθό του: Ας παίξουμε στριπ πόκερ!

Eπανέρχεται στις καταγγελίες της για σεξουαλική παρενόχληση κατά του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, μια πρώην βοηθός του, περιλαμβανομένου ενός ισχυρισμού ότι ο ανώτερος εκλεγμένος αξιωματούχος της Νέας Υόρκης τη φίλησε «στα χείλη» χωρίς προειδοποίηση στο γραφείο του στο Μανχάταν.

Η 37χρονη Λίντσεϊ Μπόιλαν έγραψε σε άρθρο της ότι το περιστατικό συνέβη μετά την προαγωγή της το 2018 σε αναπληρωτή γραμματέα οικονομικής ανάπτυξης και ειδικό σύμβουλο του κυβερνήτη - μια θέση που αρχικά απέρριψε «επειδή δεν ήθελα να είμαι κοντά του».

«Ήμασταν στο γραφείο του στη Νέα Υόρκη στην Τρίτη Λεωφόρο», έγραψε η 37χρονη, η οποία διεκδικεί την προεδρία δημοτικού διαμερίσματος του Μανχάταν με τους Δημοκρατικούς. 

Λίντσεϊ Μπόιλαν

«Καθώς σηκώθηκα για να φύγω και να περπατήσω προς μια ανοιχτή πόρτα, μπήκε μπροστά μου και με φίλησε στα χείλη. Ήμουν σοκαρισμένη, αλλά συνέχισα να περπατάω». 

Στη συνέχεια, η Μπόιλαν έγραψε: «Έφτασα να εργάζομαι με ναυτία κάθε μέρα» και στη συνέχεια παραιτήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2018.

Η νεαρή γυναίκα ισχυρίζεται επίσης ότι ο Κουόμο της πρότεινε «Ας παίξουμε στριπ πόκερ», ενώ επέστρεφαν «από μια εκδήλωση του Οκτωβρίου 2017 στη Δυτική Νέα Υόρκη με το τζετ του που χρηματοδοτούν οι φορολογούμενοι».

Ο Κουόμο έκανε το σχόλιο καθώς αυτός και η Μπόιλαν κάθονταν ο ένας απέναντι στον άλλο, με τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου του στα δεξιά της «και έναν πολιτειακό αστυνομικό πίσω μας», σύμφωνα με το άρθρο της.

«Ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο δημιούργησε μια κουλτούρα στη διοίκησή του, όπου η σεξουαλική παρενόχληση και ο εκφοβισμός είναι τόσο διαδεδομένα που όχι μόνο συγχωρούνται αλλά αναμένονται», έγραψε δε. 

Πηγή: skai.gr