Λιγότεροι από 3.000 τζιχαντιστές έχουν απομείνει σε Συρία και Ιράκ

Λιγότεροι από 3.000 τζιχαντιστές που ανήκουν στη σκληρή ομάδα των Σουνιτών παραμένουν στο Ιράκ και στη Συρία σύμφωνα με το διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ που μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Φέτος το αυτοαποκαλούμενο χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους έχει σχεδόν καταρρεύσει στη Συρία και στο Ιράκ μιας και έχει χάσει σημαντικές πόλεις τις οποίες κατείχε, τη Μοσούλη, τη Ράκκα και άλλα σημαντικά εδάφη.

«Οι τελευταίες εκτιμήσεις λένε ότι έχουν απομείνει 3.000 αγωνιστές οι οποίοι εξακολουθούν να αποτελούν απειλή, αλλά θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον συνασπισμό στον οποίο ηγούμαστε ώστε να τους νικήσουμε» έγραψε στο twitter ο συνταγματάρχης του στρατού των ΗΠΑ, Ρίαν Ντίλον.

Όταν ρωτήθηκε αν οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδίαζαν να κατασκευάσουν μόνιμες στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ ή τη Συρία μετά την ήττα του Ισλαμικού Κράτους, ο Ντίλον δήλωσε ότι δεν θα το κάνουν.

«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους ιρακινούς εταίρους μας, στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό κράτος, παρέχοντάς τους εκπαίδευση, εξοπλισμό, συμβουλές και βοήθεια», δήλωσε ο στρατηγός Φελίξ Γκέντνεϊ.

Εν τω μεταξύ την Κυριακή ο υπουργός Θρησκευτικών Υποθέσεων της κυβέρνησης της αυτόνομης περιφέρειας του ιρακινού Κουρδιστάν δήλωσε ότι σχεδόν οι μισοί Γεζίντι που είχαν απαχθεί πριν από τρία χρόνια από μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος παραμένουν ακόμη υπό ομηρία ή αγνοούνται.
Πηγή: skai.gr