Δέσμευση Τραμπ ότι θα καθαρίσει τις αμερικανικές διαρροές για το Μάντσεστερ

Αποφασισμένος να διαλευκάνει τις διαρροές ευαίσθητων πληροφοριών από αμερικανικούς αξιωματούχους σχετικά με τις έρευνες για την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ δήλωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας κατά την έναρξη της συνόδου κορυφής του NATO στις Βρυξέλλες, ο κ. Τραμπ εξέφρασε τον βαθύ προβληματισμό του και διαβεβαίωσε ότι θα ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης και άλλες υπηρεσίες να διενεργήσουν πλήρη έρευνα πάνω στις διαρροές.

Εάν χρειαστεί, «ο ένοχος θα διωχθεί» με βάση τα όσα προβλέπει ο νόμος, προσέθεσε.

Μεταξύ άλλων, αμερικανοί αξιωματούχοι διέρρευσαν την ταυτότητα του βομβιστή αυτοκτονίας ενώ οι βρετανικές Αρχές εσκεμμένα δεν την αποκάλυπταν, ενώ μία ημέρα αργότερα η αμερικανική εφημερίδα New York Times δημοσίευσε εγκληματολογικές φωτογραφίες από το σημείο της έκρηξης.

Οι διαβεβαιώσεις Τραμπ ήλθαν λίγες ώρες αφότου το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε να αναστείλει το μοίρασμα πληροφοριών με τις ΗΠΑ σχετικά με το πολύνεκρο χτύπημα. Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει πει ότι θα μιλήσει με τον κ. Τραμπ για το ζήτημα, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια της πληροφορίας.

Ο κ. Τραμπ καταδίκασε εκ νέου την επίθεση στο Μάντσεστερ, που στοίχισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους. Επανάλαβε ότι οι εξτρεμιστές που διαπράττουν τέτοια εγκλήματα είναι «χαμένοι» που θα πρέπει να περιθωριοποιηθούν στις ανθρώπινες κοινωνίες.
Πηγή: skai.gr