Ικανοποίηση Τζόνσον με την πρόταση Τραμπ για εμπορική συμφωνία

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε τη Δευτέρα βέβαιος ότι η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να συνάψουν μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου απαντώντας σε σχετική αναφορά του Ντόναλντ Τραμπ.

«Είναι πολύ καλή είδηση
ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θέλουν μια καλή εμπορική συμφωνία μαζί μας, και θέλουν να την κάνουν πολύ γρήγορα, και είναι σπουδαίο να το ακούω αυτό από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ» είπε στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Είναι σαφές ότι θα πρέπει να είναι μια συμφωνία που να είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών, αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είναι» πρόσθεσε ο βρετανός ΥΠΕΞ.

Σε συνέντευξή του
ο Τραμπ χαιρέτισε επίσης την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πάντως, η στερλίνα έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο ισοτιμίας έναντι του δολαρίου από τον Οκτώβριο, μετά από τα κυριακάτικα δημοσιεύματα που φέρουν την Τερέζα Μέι έτοιμη να δηλώσει την Τρίτη με τους πιο ξεκάθαρους μέχρι στιγμής όρους ότι προσανατολίζεται προς το λεγόμενο «σκληρό» Brexit.

Πηγή: skai.gr