Oμπάμα: Θέλουμε να πετύχεις – Τραμπ: Τιμή μου η συνάντηση μαζί σου (vid)

Σε συναινετικό, ώς και θερμό, κλίμα ολοκληρώθηκε την Πέμπτη η συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με τον Ντόναλντ Τραμπ, με τον απερχόμενο πρόεδρο να διαβεβαιώνει τον Τραμπ ότι θα προσπαθήσει να διευκολύνει τη μετάβαση εξουσίας και να είναι χρήσιμος για να επιτύχει ο νέος πρόεδρος στο έργο του. Οι δυο άνδρες μίλησαν τόσο για εσωτερικά, όσο και για εξωτερικά ζητήματα, με τον Τραμπ μάλιστα να δέχεται να συνεργαστεί με το επιτελείο του Ομπάμα ούτως ώστε η μετάβαση εξουσίας να είναι η ομαλή.

«Μιλήσαμε για μερικά από τα οργανωτικά ζητήματα σε σχέση με το Λευκό Οίκο. Μιλήσαμε για εξωτερική πολιτική. Μιλήσαμε για εσωτερική πολιτική. Η ‘’νούμερο 1’’ προτεραιότητά μου είναι να προσπαθήσω να διευκολύνω τη μετάβαση (εξουσίας) που εξασφαλίζει ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος είναι επιτυχημένος, και βρήκα ενθαρρυντικό το ενδιαφέρον που επέδειξε να εργαστεί με την ομάδα μου γα πολλά από τα θέματα που αντιμετωπίζει αυτή η μεγάλη χώρα» επισήμανε ο απερχόμενος πρόεδρος.

«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό για όλους, ανεξαρτήτως κόμματος και πολιτικής προτίμησης να έρθουμε πιο κοντά, να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε» τόνισε. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πετύχετε στο έργο σας, αν επιτύχετε εσείς θα επιτύχουμε και εμείς» πρόσθεσε ο Ομπάμα.

Απαντώντας, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «αυτή η συνάντηση θα διαρκούσε για περίπου 10 ή 15 λεπτά, δεν γνωρίζαμε ο ένας τον άλλον. Δεν είχαμε ξανασυναντηθεί ποτέ… Τρέφω μεγάλο σεβασμό (για τον Ομπάμα) – η συνάντηση διήρκεσε για σχεδόν 1,5 ώρα, και θα μπορούσε, όσο με αφορά, να διαρκέσει πολύ περισσότερο».

«Συζητήσαμε πολλές διαφορετικές καταστάσεις, κάποιες θαυμάσιες και κάποιες δυσκολίες… Προσβλέπω ιδιαίτερα σε συνεργασία με τον πρόεδρο στο μέλλον, και στη συμβουλή του» σημείωσε ο 70χρονος νέος πρόεδρος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, πρόσθεσε ο Τραμπ, εξήγησε κάποιες από τις δυσκολίες, κάποια από τα επιτυχή πεπραγμένα και κάποια από τα σπουδαία πράγματα που έχουν επιτευχθεί. «Ήταν, κ. πρόεδρε, μεγάλη τιμή να συναντηθώ μαζί σας και προβλέπω σε πολλές – πολλές ακόμη συναντήσεις μαζί σας στο μέλλον» κατέληξε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: skai.gr