Εκτεταμένες καταστροφές και τρόμο αφήνει στο πέρασμά του ο τυφώνας Μάθιου

Εξασθενεί αλλά παραμένει επικίνδυνος ο τυφώνας Μάθιου που άφησε στο πέρασμα του από την Αϊτή, 877 νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους άστεγους.

Ο Μάθιου, αφού σάρωσε την ανατολική ακτή της πολιτείας Φλόριντα και της Τζόρτζια και υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα της κατηγορίας 2, βρίσκεται πλέον στη νότια Καρολίνα, ενώ αναμένεται να πλήξει με σφοδρές καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις τη βόρεια Καρολίνα, με ταχύτητα ανέμων που πνέουν με 165 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο τυφώνας άφησε στο πέρασμά του από τρεις χώρες της Καραϊβικής 300 νεκρούς, ενώ θεωρείται υπεύθυνος και για τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων στη Φλόριντα.

Ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγεται μία 60χρονη που σκοτώθηκε από πτώση δέντρου, ένα ζευγάρι 82χρονων, οι οποίοι αντιμετώπισαν ιατρικά περιστατικά, αλλά η σφοδρή κακοκαιρία δεν επέτρεψε την έγκαιρη παροχή ιατρικής βοήθειας καθώς επίσης και ακόμη μία γυναίκα σκοτώθηκε από πτώση δέντρου πάνω στο τροχόσπιτο στο οποίο διέμενε.

Επιπλέον, από το πέρασμα του τυφώνα, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σε Φλόριντα, Τζόρτζια και Νότια Καρολίνα, ενώ οι δρόμοι στη Φλόριντα μετατράπηκαν σε ποτάμια.
Πηγή: skai.gr