Πλαφόν 3.200 προσφύγων ανά ημέρα αποφάσισε η Αυστρία

Αυστηρό πλαφόν στον αριθμό προσφύγων που θα δέχεται καθημερινά στο έδαφός της θέτει σε εφαρμογή από την Παρασκευή η Αυστρία, σε μία κίνηση που δεν αποκλείεται να προκαλέσει ντόμινο αυστηρότερων μέτρων σε ολόκληρη τη νότια Ευρώπη, εγκλωβίζοντας μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων στην Ελλάδα.

Όπως δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ στο πρακτορείο Reuters, η Αυστρία θα επιτρέπει ανά ημέρα την είσοδο μόνο σε 3.200 άτομα, εφόσον είναι διατεθειμένα να συνεχίσουν το ταξίδι τους και να ζητήσουν άσυλο σε κάποια άλλη χώρα.

Ο αριθμός θα είναι ακόμα μικρότερος για πρόσφυγες που θέλουν να ζητήσουν άσυλο στην Αυστρία, καθώς η Βιέννη θα επιτρέπει την είσοδο μόνο σε 80 αιτούντες ανά ημέρα, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε νωρίτερα η υπουργός στο κρατικό αυστριακό πρακτορείο APA.

Η Αυστρία έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα δεχτεί να εξετάσει μόνο 37.500 αιτήσεις ασύλου φέτος, τη στιγμή που πέρυσι είχε δεχτεί 90.000.

Η κ. Μικλ-Λάιτνερ κάλεσε μάλιστα όλες τις χώρες που πλήττονται από την προσφυγική κρίση να λάβουν αυστηρότερα μέτρα, κάτι που ουσιαστικά θα μετακύλιε το πρόβλημα προς τα ελληνικά σύνορα.

«Είναι σημαντικό όλες οι χώρες στην βαλκανική οδό να ενεργήσουν περισσότερο περιοριστικά», δήλωσε.
Πηγή: skai.gr