Περισσότερες από τρεις οι ομάδες των τζιχαντιστών στην επίθεση της 13ης Νοεμβρίου

Νέες έρευνες διεξήγαγαν σήμερα Πέμπτη το απόγευμα οι γαλλικές αρχές σε προάστιο του Παρισιού στο σπίτι της μητέρας της γυναίκας καμικάζι που πυροδότησε χθες τη ζώνη των εκρηκτικών της, στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που είδαν το φως τη δημοσιότητας στον γαλλικό Τύπο, οι ομάδες των τρομοκρατών στην αιματηρή επίθεση στο Παρίσι δεν ήταν μόνο τρεις, αλλά περισσότερες και ο πυρήνας, τμήμα του οποίου εξολοθρεύτηκε χθες στο Σεν Ντενί προετοιμαζόταν για διπλή επίθεση, στο επιχειρηματικό και οικονομικό κέντρο Λα Ντεφάνς, αλλά και στην περιοχή του Ρουασί - Σαρλ Ντε Γκολ.

Όσον αφορά τις έρευνες, διεξήχθησαν στο υποβαθμισμένο παρισινό προάστιο Ολνέ Σου Μπουά, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας και δίπλα στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ.

Ομάδες των ειδικών δυνάμεων ασφαλείας επέδραμαν στις πολυώροφες εργατικές πολυκατοικίες - γκέτο, αναζητώντας στοιχεία στο διαμέρισμα όπου διαμένει η μητέρα της 26χρονης Χάζνα Αιτμπουλαχσέν. Από το διαμέρισμα κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα.

Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ που όπως έγινε επισήμως γνωστό σκοτώθηκε κατά την αστυνομική επιχείρηση στο προάστιο του Παρισιού Σεν Ντενί, όχι μόνο διαδραμάτισε «κεντρικό ρόλο» στις επιθέσεις στο Παρίσι, αλλά και είχε αναμειχθεί και στο σχεδιασμό άλλων επιθέσεων σε γαλλικό έδαφος, ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.

Πηγή: skai.gr