Η προσωπικότητα του Λούμπιτς δεν είναι το μοναδικό σενάριo για την τραγωδία του Airbus

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα αφήνει η δήλωση Γάλλου ερευνητή ότι η προσωπικότητα του συγκυβερνήτη του μοιραίου Airbus της Germanwings, που φαίνεται να υπέφερε από ψυχολογικά προβλήματα, αποτελεί μεν ένα «σοβαρό σενάριο», «όχι όμως το μοναδικό» για την συντριβή του αεροσκάφους στις γαλλικές Άλπεις. 

«Διαθέτουμε ένα συγκεκριμένο αριθμό στοιχείων που μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε προς αυτό το σενάριο, το οποίο θεωρείται ένα σοβαρό σενάριο, όμως δεν μπορεί να είναι απόλυτα το μοναδικό» επισήμανε για τον Αντρέας Λούμπιτς ο στρατηγός της χωροφυλακής Ζαν Πιερ Μισέλ, υποδιευθυντής της δικαστικής αστυνομίας.



Ο ίδιος πρόσθεσε δε ότι, σε αυτό το στάδιο της έρευνας, εξακολουθεί να μην υπάρχει ένα «συγκεκριμένο στοιχείο» στην ζωή του συγκυβερνήτη, όπως ένας ερωτικός χωρισμός ή ένα επαγγελματικό πρόβλημα, που θα μπορούσε να εξηγήσει μια σκόπιμη ενέργεια με στόχο την καταστροφή του αεροσκάφους.

Αναζητώντας τα κίνητρα για την πράξη του συγκυβερνήτη της πτήσης 4U9525 ο καθηγητής Ρούντολφ Εγκ, μιλώντας στην DW, θεωρεί ότι πιθανότατα ο Αντρέας Λούμπιτς δεν είχε συνείδηση τι συμβαίνει γύρω του.

«Κάποια μέρα θα κάνω κάτι τόσο σημαντικό που θα αλλάξει το σύστημα και όλοι θα μάθουν το όνομα μου!» φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με την πρώην σύντροφό του, αεροσυνοδό Mαρία Β.

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr - DW