Κλείσιμο

Ομπάμα: Οι τρομοκράτες δεν προσφέρουν τίποτα παρά μίσος και οδύνη

Την αμέριστη στήριξή των Ηνωμένων Πολιτειών στον γαλλικό λαό εξέφρασε ο Μπαράκ Ομπάμα, στον απόηχο των δραματικών γεγονότων που συγκλόνισαν τη χώρα.

«Ευελπιστούμε ότι η άμεση απειλή επιλύθηκε (...) Υποστηρίζουμε την ελευθερία την ελπίδα και την αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων και αυτό είναι που αντιπροσωπεύει το Παρίσι στον κόσμο» επισήμανε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Στους δρόμους του Παρισιού ο κόσμος είδε για μία ακόμα φορά τι αντιπροσωπεύουν οι τρομοκράτες. Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα παρά μίσος και οδύνη... Θέλω το λαό της Γαλλίας να ξέρει ότι οι ΗΠΑ είναι δίπλα του» πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε ο αμερικανός πρόεδρος, οι ΗΠΑ βρίσκονταν σε στενή επαφή με τη γαλλική κυβέρνηση καθ’ όλη την εβδομάδα, και οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών αντικατασκοπίας είχαν λάβει την εντολή να παράσχουν «οιαδήποτε στήριξη στη γαλλική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσουν την εξτρεμιστική πρόκληση.

Σε επαγρύπνηση και ενότητα κάλεσε το γαλλικό έθνος ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ σε διάγγελμά του μετά τα δραματικά γεγονότα στο Παρίσι. Κάλεσε το έθνος σε ενότητα, ενώ υπογράμμισε ότι οι τρομοκράτες δεν είχαν καμία σχέση με μουσουλμάνους.

Πηγή: skai.gr