Κλείσιμο

Ερντογάν: Να είστε ήρεμοι κι αυτό θα ξεπεραστεί

Έκκληση για ηρεμία απηύθυνε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά από ένα Σαββατοκύριακο σφοδρών αντικυβερνητικών διαμαρτυριών και διαδηλώσεων.

Ταυτόχρονα κάλεσε το λαό να μην προκαλείται από διαδηλώσεις για τις οποίες υποστήριξε πως οργανώνονται από "εξτρεμιστικά στοιχεία".

"Να είστε ήρεμοι, χαλαροί, και αυτό θα ξεπεραστεί", δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης πριν από την προγραμματισμένη αναχώρησή του για επίσημη επίσκεψη στο Μαρόκο.

Υποστήριξε μάλιστα ότι οι διαδηλώσεις «είναι οργανωμένες από το εσωτερικό και το εξωτερικό».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «αυτοί που δεν μπορούν να νικήσουν το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στις κάλπες, επιχειρούν να το κάνουν με τέτοιους τρόπους».

Ερωτηθείς σχετικά με τα ξένα ΜΜΕ που έχουν παρουσιάσει την κατάσταση στην Τουρκία ως «Τουρκική Άνοιξη», ο Ερντογάν χαρακτήρισε τις σχετικές ειδήσεις «επιπόλαιες» και πρόσθεσε ότι «τις συντάσσουν άνθρωποι οι οποίοι δεν γνωρίζουν την Τουρκία».

Εν τω μεταξύ, με μεγάλη πτώση άνοιξε το χρηματιστήριο της Τουρκίας η οποία στιγμιαία άγγιξε και το 8%.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Μουαμέρ Γκιουλέρ ανακοίνωσε ότι από τις 27 Μαΐου μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν 235 διαδηλώσεις σε 67 πόλεις της Τουρκίας, ενώ έγιναν 1.730 προσαγωγές.

Σύμφωνα με τον υπουργό, έχουν τραυματιστεί συνολικά 58 άτομα, από τα οποία τα 4 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου 'Αγκυρας Οζντέν Σενέρ δήλωσε ότι στην 'Αγκυρα υπάρχουν τρεις βαριά τραυματίες: ένα άτομο το οποίο παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου έχει συλληφθεί, βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση· ένας νέος ηλικίας 26 ετών νοσηλεύεται με τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και μια γυναίκα με κάταγμα στο κεφάλι, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.



Πηγή: Πηγή ΑΜΠΕ