Αλληλέγγυος στη δοκιμαζόμενη Ιαπωνία ο Μπαράκ Ομπάμα

Την αλληλεγγύη του προς τη δοκιμαζόμενη Ιαπωνία, επανέλαβε τη Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, υποσχόμενος και πάλι να παράσχει κάθε απαραίτητη βοήθεια στο Τόκιο.

«Ραγίζει η καρδιά μου βλέποντας τις εικόνες της καταστροφής στην Ιαπωνία», είπε ο Ομπάμα κατά την επίσκεψή του σε ένα σχολείο του Άρλινγκτον, στα προάστια της Ουάσινγκτον.

«Είπα στον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας (Ναότο Καν) ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια, σε μια περίοδο που η Ιαπωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλαπλές καταστροφές. Θα σταθούμε αλληλέγγυοι με τους Ιάπωνες στις δύσκολες ημέρες που αναμένονται», πρόσθεσε.

Μια ομάδα αποτελούμενη από 144 Αμερικανούς διασώστες έφτασε σήμερα στη βόρεια Ιαπωνία προκειμένου να βοηθήσει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης των επιζώντων, μετά το σεισμό και το τσουνάμι της Παρασκευής.

Το αεροπλανοφόρο Ronald Reagan κατέπλευσε το πρωί της Κυριακής στη βορειοανατολική Ιαπωνία με σκοπό να βοηθήσει τον ιαπωνικό στρατό που έχει αναλάβει τις έρευνες στην περιοχή αυτή. Η Ιαπωνία έχει ζητήσει να χρησιμοποιήσει το αεροπλανοφόρο για να ανεφοδιάζονται τα ελικόπτερά της. Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει στείλει στην πληγείσα περιοχή 100.000 στρατιώτες, δηλαδή περίπου το 40% των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.
Πηγή: skai.gr