«Αποχαιρέτα τα F-35 που χάνεις»: Γιατί η Άγκυρα χάνει ελπίδες για τα αεροσκάφη

Χαμηλές προσδοκίες έχει πλέον η Άγκυρα αναφορικά με τα F 35.

Αναλυτικότερα, την ώρα που ο πρόεδρος της τουρκικής Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ δείχνει ανυποχώρητος στο θέμα των S-400, η Τουρκία φαίνεται να χάνει τις ελπίδες της σε σχέση με το πρόγραμμα των F-35 αφού ερωτηθείς για το εάν η χώρα θα επιστρέψει στο πρόγραμμα ή θα αποχωρήσει οριστικά από αυτό, ο Ντεμίρ το απέκλεισε λέγοντας πως χώρα δεν έχει ιδιαίτερο σκοπό περί αυτού.

Όπως είπε ο κος Ντεμίρ, γίνεται κατανοητό ότι η Τουρκία βλέπει πως είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιστρέψει στο πρόγραμμα των F-35 και για αυτό το λόγο ζητά μόνο σχετική αποζημίωση για αυτό.

Σε κάθε περίπτωση όμως η Άγκυρα συνεχίζει την πίεση όσον αφορά τους S-400.

Xαρακτηριστική είναι η δήλωση του εκπροσώπου του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με το θέμα.

" Δυστυχώς η αμερικανική πλευρά δεν κατέληξε σε μια προσφορά την οποία θα μπορούσαμε να αποδεχτούμε. Η Τουρκία έδειξε ότι δεν στερείται  εναλλακτικών λύσεων και παρέλαβε τους S-400. Δεν θα υπάρξει καμία υποχώρηση από αυτή την απόφαση"

Eρωτηθείς για το ενδεχόμενο υιοθέτησης του μοντέλου της Κρήτης, πάντως, το οποίο μάλιστα είχε προταθεί από τον Χουλουσί Ακάρ και αφορά την αποθήκευση των S-400 ο Καλίν, αρνείται και κάνει λόγο για παρεξήγηση.

Πηγή: skai.gr