Αποδοκίμασαν και τον Αθνάρ

Ο Αθνάρ άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα σκυθρωπός, ενώ στο πλευρό του η σύζυγός του Ανα Μποτέλα είχε τα μάτια γεμάτα δάκρυα. Κατά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα, ο Αθνάρ επιχείρησε να κάνει δηλώσεις, αλλά τα λόγια του καλύφθηκαν από τις αποδοκιμασίες των διαδηλωτών και τις επιδοκιμασίες των οπαδών του.
Από την πλευρά του ο ηγέτης της εκτός νόμου βασκικής οργάνωσης Μπατασούνα Αρνάλντο Οτέγκι, κάλεσε σήμερα τους Ισπανούς να εκλέξουν «επιτέλους έναν πραγματικό πολιτικό άνδρα», ικανό να λύσει το βασκικό πρόβλημα.
«Αν και δεν έχουμε απολύτως καμία ελπίδα, εύχομαι να υπάρξει επιτέλους μία ισπανική κυβέρνηση που θα λάβει τρεις αποφάσεις: να αποχωρήσει από το Ιράκ, να υποστηρίξει τον παλαιστινιακό λαό και το λαό σαχράουι και να ξεκινήσει μία διαδικασία διαπραγματεύσεων με το βασκικό λαό για να του αποδώσει το δικαίωμά του στην αυτοδιάθεση», είπε ο Οτέγκι σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Στην ίδια συνέντευξη ο Οτέγκι δεν παρέλειψε να επαναλάβει την καταδίκη των αιματηρών επιθέσεων της 11ης Μαρτίου, τονίζοντας ότι «όσοι βρίσκονται πίσω από αυτό που συνέβη είναι σκουπίδια που πρέπει να τα βγάλουμε από τη μέση».
Πηγή: skai.gr