Από τον κυβερνητικό συνασπισμό στο Big Brother

Ο ηγέτης της Ένωσης Σοσιαλδημοκρατών Βοϊβοντίνας (LSV), Νέναντ Τσάνακ, είναι σε άδεια άνευ αποδοχών, λόγω της συμμετοχής του στο γνωστό τηλεοπτικό ριάλιτι \"Big Brother\".

Την προσωρινή απουσία του Νέναντ Τσάνακ από τη βουλή ανακοίνωσε η πρόεδρος του σώματος Σλάβιτσα Τζούκιτς- Ντεγιάνοβιτς, λέγοντας ότι ο ηγέτης της LSV είναι \"δικαιολογημένα απών\".

Ο πολιτικός της Βοϊβοντίνα, το κόμμα του οποίου στηρίζει τον κυβερνώντα συνασπισμό, από το περασμένο Σαββατοκύριακο μένει στο σπίτι του \"Big Brother\", σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Β92 του Βελιγραδίου.

Παρά το γεγονός ότι οι συνάδελφοι του κ. Τσάνακ δεν είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι από το γεγονός ότι ο ηγέτης της LSV έχει επιλέξει να συμμετάσχει σε ένα τηλεοπτικό ριάλιτι, προσπαθούν να πείσουν τους ψηφοφόρους τους ότι αυτή η κίνηση δεν θα θίξει σε καμία περίπτωση την \"εύθραυστη\" κοινοβουλευτική πλειοψηφία του κυβερνώντα συνασπισμού.

Ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας (SPS), Μπράνκο Ρούζιτς, που το κόμμα του συμμετέχει επίσης στον κυβερνώντα συνασπισμό, δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να μειοψηφήσει η κυβέρνηση σε κάποια ψηφοφορία, για αυτό και ο ίδιος εύχεται τα καλύτερα στο συνάδελφό του.

Ωστόσο, ο ηγέτης της Ενωμένης Σερβίας και βουλευτής, Ντράγκαν Μάρκοβιτς, δεν ήταν εξίσου θετικός στην κίνηση αυτή του κ. Τσάνακ. \"Δεν μπορούσα να το πιστέψω, όταν το είδα\", δήλωσε ο Μάρκοβιτς και πρόσθεσε: \"Ο Τσάνακ είναι πολύ καλός πολιτικός, εύγλωττος, έξυπνος, αλλά ό,τι έχει κάνει ως πολιτικός τα τελευταία 20 χρόνια, το πέταξε έξω από το παράθυρο με αυτή του την κίνηση\".
Πηγή: skai.gr