Απήχθη Γερμανίδα στο Αφγανιστάν

Το Βερολίνο επιβεβαίωσε την απαγωγή  μιας Γερμανίδας στην Καμπούλ,το Σάββατο την ώρα που η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ παρευρισκόταν στην κηδεία τριών γερμανών αστυνομικών που σκοτώθηκαν αυτήν την εβδομάδα από επίθεση στο Αφγανιστάν.

\"Θα πρέπει να στηρίξουμε την υπόθεση της απαγωγής\", δήλωσε η Τζούλια Γκρος, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών μετά την εξαφάνιση της 31χρονης Γερμανίδας, το όνομα της οποίας δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του στην οποία επιβεβαιώνει την απαγωγή, ότι το όχημα με το οποίο απήχθη η Γερμανίδα εθεάθη τελευταία φορά στα δυτικά της χώρας. Στους δρόμους της περιοχής έχουν στηθεί οδοφράγματα και η αστυνομία έχει επιστρατεύσει ελικόπτερο για τον εντοπισμό της.

Αξιόπιστες πηγές δήλωσαν στο γερμανικό πρακτορείο, ότι η Γερμανίδα που απήχθη, η οποία εργάζεται στη μη κυβερνητική οργάνωση αρωγής Ora International, είναι έγκυος.

Η 31χρονη διηύθυνε εδώ και ένα έτος το γραφείο της Ora International στην Καμπούλ, σύμφωνα με τον Ουλφ Μπάουμαν, εκπρόσωπο της χριστιανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Απήχθη την ώρα που βρισκόταν σε εστιατόριο της Καμπούλ μαζί με τον σύζυγό της, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει από τους απαγωγείς, πρόσθεσε ο Μπάουμαν.

Καλά πληροφορημένη πηγή στο Βερολίνο δήλωσε ότι δεν φαίνεται οι απαγωγείς της να συνδέονται με τους Ταλιμπάν και ότι μάλλον πρόκειται \"για μια συμμορία νεαρών\" που επιθυμεί να αποσπάσει λύτρα.
Πηγή: skai.gr