Απαγωγή πορτογάλου δημοσιογράφου στο Ιράκ

Χείρα βοηθείαςΙ από τις αμερικανικές και βρετανικές αρχές ζήτησε η πορτογαλική κυβέρνηση για να βρεθεί ο πορτογάλος δημοσιογράφος, Κάρλος Ραλέιρας, ο οποίος απήχθη το πρωί στο Ιράκ, κοντά στη μεθόριο με το Κουβέιτ, από ένοπλους άνδρες.
«Οι βρετανοί στρατιώτες διεξάγουν έρευνες στα περίχωρα της τοποθεσίας όπου έγινε η επίθεση, ενώ οι άνδρες της πορτογαλικής στρατιωτικής αστυνομίας παρακολουθούν την κατάσταση στην περιοχή», σημειώνει το πορτογαλικό υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του.
Ο ειδικός απεσταλμένος του ιδιωτικού ραδιοσταθμού TSF, Κάρλος Ραλέιρας, απήχθη από το τζιπ στο οποίο επέβαινε, καθώς η δημοσιογράφος του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού SIC, Μαρία Ζοάο Ρουέλα, τραυματίστηκε από σφαίρα στην κνήμη, σε επίθεση που δέχθηκε σήμερα αυτοκινητοπομπή πορτογάλων δημοσιογράφων στο νότιο Ιράκ, σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από τα σύνορα με το Κουβέιτ.
Η δημοσιογράφος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση σε βρετανικό στρατιωτικό νοσοκομείο της περιοχής, σύμφωνα με το υπουργείο.
«Οι δημοσιογράφοι είχαν προειδοποιηθεί ότι αν αποφάσιζαν να μείνουν, η Πορτογαλία δεν διέθετε τα μέσα για να εγγυηθεί την ασφάλειά τους κατά τις μετακινήσεις τους στο ιρακινό έδαφος», υπογραμμίζει, εξάλλου, το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.
Πηγή: skai.gr