Αντιδράσεις των γαλλικών συνδικάτων

Σαφή προειδοποιήση προς τον γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί να μην επιχειρήσει \να περάσει δια της βίας τις μεταρρυθμίσεις για το καθεστώς των ειδικών συντάξεων που αφορούν 1,5 εκατομμύριο άτομα, απηύθυνε ένα από τα μεγαλύτερα συνδικάτα στη χώρα,τονίζοντας ότι θα υπάρξει \μεγάλη σύγκρουση\.

\Αν η κυβέρνηση αποφασίσει να περάσει δια της βίας τις μεταρρυθμίσεις αυτές, θα υπάρξει μεγάλη σύγκρουση και με την συνομοσπονδία CFDT. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε μια τέτοια μεταρρύθμιση χωρίς διάλογο και συζήτηση\ τόνισε ο Φρανσουά Σερέκ, γενικός γραμματέας του συνδικάτου CFDT.

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για το καθεστώς των ειδικών συντάξεων (που αφορά τις δημόσιες επιχειρήσεις και ορισμένα ειδικά επαγγέλματα) και πρόσθεσε οτι η κυβέρνηση περιμένει το \πράσινο φως \ από τον πρόεδρο Σαρκοζί για να προχωρήσει στην εφαρμογή του εντός των επομένων μηνών.

Ο ηγέτης της CFDT τόνισε πάντως ότι τάσσεται υπέρ του διαλόγου για το καθεστώς των ειδικών συντάξεων και κάλεσε τον γάλλο πρωθυπουργό να διευκρινίσει άμεσα τα σχέδιά του.

Από την πλευρά της , η κομμουνιστική συνομοσπονδία CGT υποστήριξε ότι οι δηλώσεις Φιγιόν συνιστούν \πλήρη διαστρέβλωση της ιδέας του κοινωνικού διαλόγου\.

Στο ίδιο μήκος κύματος,ο ΓΓ της συνδικαλιστικής ένωσης \Εργατική Δύναμη\, Ζακ Κλοντ Μεγί τονισε ότι αν η κυβέρνηση θελήσει να περάσει δια της βίας τη μεταρρύθμιση \θα πρέπει να αναμένει και τις αντιδράσεις\.
Πηγή: skai.gr