Αναστάτωση προκαλούν τέσσερις θάνατοι στο Ισραήλ μετά από αντιγριπικό εμβόλιο

Έρευνες διεξάγει το ισραηλινό υπουργείο Υγείας μετά το θάνατο τεσσάρων Ισραηλινών από τον εμβολιασμό τους με το αντιγριπικό εμβόλιο της γαλλικής φαρμακευτικής εταιρείας «Sanofi-Aventis». Το ισραηλινό υπουργείο έδωσε εντολή να σταματήσουν οι εμβολιασμοί κατά της γρίπης. Παράλληλα απευθύνθηκε στην εταιρεία που παρασκευάζει το εμβόλιο, το οποίο χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες, να πραγματοποιήσει ελέγχους στα εργαστήριά της. Σύμφωνα με τον υπουργείο, τα τρία από τα τέσσερα θύματα που είχαν εμβολιαστεί πριν από λίγες ημέρες στο ίδιο κέντρο υγείας και με την ίδια παρτίδα εμβολίου, πέθαναν από συγκοπή. Δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη η αιτία θανάτου του τέταρτου θύματος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, η συγκεκριμένη παρτίδα προοριζόταν μόνο για το Ισραήλ, ενώ από την πλευρά του το Ισραήλ υποστηρίζει ότι οι θάνατοι των Ισραηλινών δε σχετίζονται με τον εμβολιασμό τους.
Mιλώντας στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Υγείας, Θανάσης Γιαννόπουλος, δήλωσε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων του Ισραήλ και την κατασκευάστρια εταιρία προκειμένου να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες. Παράλληλα συνέστησε να μη δημιουργείται πανικός, καθώς - όπως είπε - με το συγκεκριμένο αντιγριπικό εμβολιάστηκαν πέρσι περισσότεροι από ενάμιση εκατομμύριο Έλληνες χωρίς καμία παρενέργεια.
Επιφυλακτικός εμφανίστηκε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, λέγοντας ότι θα πρέπει σε πρώτη φάση να διευκρινιστεί εάν οι θάνατοι προκλήθηκαν σίγουρα από το εμβόλιο.
Πηγή: skai.gr