Αμοιβή για τους δράστες της επίθεσης στη Λαχόρη

Το Πακιστάν προσφέρει αμοιβή 125.000 δολαρίων για κάθε πληροφορία που θα βοηθήσει την αστυνομία να εντοπίσει τους δράστες της αιματηρής επίθεσης στη Λαχόρη εναντίον της ομάδας κρίκετ της Σρι Λάνκα.

Οι αρχές της επαρχίας Πεντζάμπ ανακοίνωσαν πως "προσφέρουν αμοιβή δέκα εκατομμύρια ρουπίες (125.000 δολάρια) σε όποιον δώσει αξιόπιστες πληροφορίες" για τους δράστες της επίθεσης ή τους συνεργούς τους.

Οι αρχές έχουν δεσμευτεί να μην αποκαλύψουν τα ονόματα των ανθρώπων που θα ανταποκριθούν στην έκκλησή της και θα δώσουν σχετικές πληροφορίες.

Μέχρι στιγμής περίπου 20 άτομα έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται, οι περισσότεροι εκ των οποίων ανήκουν σε εκτός νόμου οργανώσεις.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η επίθεση ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη. Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ παίκτες και μέλη της αποστολής της Σρι Λάνκα τραυματίστηκαν, προκύπτει από τον τελευταίο απολογισμό της αστυνομίας.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από περίπου δέκα άντρες οπλισμένους με αυτόματα και χειροβομβίδες, οι οποίοι επιτέθήκαν με ρουκέτα και στο λεωφορείο που μετέφερε την ομάδα, αλλά αστόχησαν. Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν με κλεμμένα αυτοκίνητα.
Πηγή: skai.gr