Στις ΗΠΑ ανήκει το αεροσκάφος που συνετρίβη σήμερα στην περιοχή Γκάζνι του Αφγανιστάν, όπως ανέφεραν στο Reuters Αμερικανοί αξιωματούχοι που δεν κατονομάζονται.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις έως τώρα ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε. Ο ένας από τους δυο Αμερικανούς αξιωματούχους, ανέφερε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν λιγότερα από δέκα άτομα.

Νωρίτερα, οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι εκείνοι κατέρριψαν το αεροσκάφος, πως όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί και πως ανάμεσά τους ήταν και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

Τι ανακοίνωσε το Πεντάγωνο

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε σήμερα τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στο Αφγανιστάν, δηλώνοντας ότι δεν έχει "καμιά ένδειξη πως το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από εχθρικά πυρά", παρά τους ισχυρισμούς των Ταλιμπάν ότι "το κατέρριψαν".

"Αμερικανικό βομβαρδιστικό E-11A συνετρίβη σήμερα στην επαρχία Γάζνι, στο Αφγανιστάν", έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν συνταγματάρχης Σόνι Λέγκετ. Το βομβαρδιστικό E-11Α είναι αεροσκάφος υποστήριξης των αναγνωριστικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, εξοπλισμένο με επικοινωνιακό υλικό μεγάλης αξίας.

"Έρευνα διεξάγεται για τα αίτια της συντριβής αλλά δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι αυτή προκλήθηκε από εχθρικά πυρά", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: skai.gr