Άγρια επεισόδια στις διαδηλώσεις στη Γαλλία: Αστυνομικός έβγαλε όπλο - Δείτε βίντεο

Μία ομάδα διαδηλωτών στη διάρκεια της πορείας κατά της αστυνομικής βίας, επιτέθηκε σε περιπολικό με σιδερένιες ράβδους και ο αστυνομικός τράβηξε όπλο

Μνήμες από τις δύσκολες στιγμές που έζησε η Γαλλία με τη δολοφονία του 17χρονου εφήβου Ναέλ από αστυνομικό πριν από τρεις μήνες ξύπνησαν σήμερα όταν στη διάρκεια διαδήλωσης αστυνομικός τράβηξε το όπλο του και το έστρεψε προς ομάδα διαδηλωτών που πριν είχε επιτεθεί σε περιπολικό.

Ειδικότερα, μία ομάδα διαδηλωτών στη διάρκεια της πορείας κατά της αστυνομικής βίας, επιτέθηκε σε περιπολικό με σιδερένιες ράβδους. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού Laurent Nuñez ανακοίνωσε τρεις συλλήψεις.

Ένας αστυνομικός έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο κατά τη διάρκεια της  πορείας κατά του ρατσισμού, της αστυνομικής βίας και υπέρ της  κοινωνικής δικαιοσύνης και τις δημόσιες ελευθερίες που έλαβε χώρα αυτό το Σάββατο στο Παρίσι.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή του BFMTV, ένα περιπολικό δέχθηκε επίθεση από διαδηλωτές με σιδερένιες ράβδους. Όταν το όχημα κόλλησε, ο αστυνομικός άφησε το αυτοκίνητο και έβγαλε το όπλο του.

Στο αυτοκίνητο βρίσκονταν τέσσερις αστυνομικοί, τρεις τραυματίστηκαν. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας των αστυνομικών. Στο BFMTV, ο Laurent Nuñez, αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού, ανακοίνωσε τρεις συλλήψεις.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν, καταδίκασε στον λογαριασμό του X (πρώην Twitter) την «απαράδεκτη βία» στην οποία έπεσαν θύματα η αστυνομία.
 

Πηγή: skai.gr