Κλείσιμο

Αποκλεισμός Ρωσίας από τη συνάντηση 30 χωρών για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο

Αποκλεισμός Ρωσίας από τη συνάντηση 30 χωρών για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο

Στον αποκλεισμό της Ρωσίας προχώρησαν οι 30 χώρες που επρόκειτο να συζητήσουν διαδικτυακά, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, με στόχο να καταπολεμηθούν τα συγκεκριμένα φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία συναπτά έτη.

Σύμφωνα με τα όσα λένε ειδικοί στον τομέα της κυβερνοασφάλειας πολλές εγκληματικές ομάδες λειτουργούν από την Ουκρανία και τη Ρωσία. Ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι και αναλυτές είπαν ότι οι ρωσικές οργανώσεις που κάνουν κυβερνοεπιθέσεις έχουν τη  σιωπηρή έγκριση του Κρεμλίνου, αλλά δεν ελέγχονται άμεσα από την κυβέρνηση.

Η συνάντηση μεταξύ των 30 χωρών συμπεριέλαβε συζητήσει και για άλλα θέματα όπως η χρήση της διπλωματίας για την αντιμετώπιση των εγκλημάτων του κυβερνοχώρου και η συνεργασία των χωρών για να γίνουν πιο «ανθεκτικές» στις επιθέσεις. Μεταξύ των χωρών ήταν η Ινδία, η Αυστραλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στις συζητήσεις συμμετείχαν και χώρες όπως ο Καναδάς, η Γαλλία, η Βραζιλία, το Μεξικό, η Ιαπωνία, η Ουκρανία, η Ιρλανδία, το Ισραήλ και η Νότια Αφρική.

«Έχουμε ενεργές συζητήσεις με τους Ρώσους, αλλά στο συγκεκριμένο φόρουμ δεν προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν», είπε ο ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι αυτό δεν αποκλείει τη συμμετοχή της Ρωσίας σε μελλοντικές εκδηλώσεις.

Ο ίδιος άνθρωπος σύμφωνα με το Reutere επισήμανε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται απευθείας με τη Ρωσία για το ζήτημα των κυβερνοεπιθέσεων στο πλαίσιο της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων ΗΠΑ-Κρεμλίνου, της οποίας ηγείται ο Λευκός Οίκος και έχει συσταθεί από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πηγή: Reuters