Κλείσιμο

Ριβάλντο: «Δε βλέπω την ώραΙ»

Δήλωσε τη χαρά του που υπέγραψε στην ομάδα του Πειραιά, την έκπληξή του για την υποδοχή που του επιφυλάχθηκε και την ανυπομονησία του να ξαναπαίξει μπάλα υψηλού επιπέδου. Ακόμη ξεκαθάρισε ότι στην Αυστρία θα βρίσκεται στις 2 Αυγούστου, για να ενσωματωθεί στην υπόλοιπη αποστολή. Τα πιο σημαντικά σημεία της συνέντευξης ήταν:
Για τη μεταγραφή του: «Είμαι πολύ χαρούμενος με τις προοπτικές του Ολυμπιακού και δεν βλέπω την ώρα να παίξω μπάλα. Είμαι έτοιμος να μάθω και ελληνικά».
Για την υποδοχή: «Ηταν απίστευτο. Βρέθηκε πάνω από 4.000 κόσμος στο αεροδρόμιο. Έκαναν πομπή τα αυτοκίνητα ειδικά για μένα. Ανέβηκε κόσμος πάνω στο καπό και έσπασε ένα τζάμι. Προς στιγμήν νόμισα ότι ο Ριβαλντίνιο θα φοβόταν πολύ, όμως άρχισε να γελά και να τραγουδά και αυτός μαζί με τον κόσμο. Έκαναν σαν τρελοί».
Για την προετοιμασία με τη νέα του ομάδα: «Έπρεπε να έρθω στη Βραζιλία για να τακτοποιήσω ορισμένα ζητήματα. Στις 2 Αυγούστου θα πάω στην Αυστρία και στις 11 του μήνα η αποστολή θα επιστρέψει στην Ελλάδα. Μου είπαν ότι τον Αύγουστο θα δώσουμε φιλικά παιχνίδια με ομάδες της Ισπανίας και της Ιταλίας κι έτσι θα έχω το χρόνο να γνωρίσω την υπόλοιπη ομάδα».
Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας: «Κρίμα που η ποδοσφαιρική ομάδα της Βραζιλίας δεν κατάφερε να προκριθεί. Θα πάω όμως στα γήπεδα να υποστηρίξω τους Βραζιλιάνους, που συμμετέχουν σε άλλα αθλήματα».
Για τον Ολυμπιακό: «Δεν είχα το χρόνο να δω πολλά πράγματα. Ξέρω για το νέο γήπεδο, που θα χρησιμοποιηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Τζιοβάνι μου μίλησε με πολύ καλά λόγια για την ομάδα, για την πόλη κι αυτό μου άρεσε. Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο για μια ελληνική ομάδα να κερδίσει ένα ευρωπαϊκό Κύπελλο, όμως η Εθνική Ελλάδας κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης. Πιστεύω λοιπόν ότι μπορούμε να πάμε μακριά με τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ».
Για τις προτάσεις που είχε: «Αρκετές ομάδες ενδιαφέρθηκαν για μένα, αλλά στο τέλος κάτι συνέβαινε και χαλούσε η μεταγραφή, καθώς έμπαιναν στη μέση πολλοί μάνατζερ. Με τον Ολυμπιακό ο διάλογος έγινε απευθείας με μένα. Στο οικονομικό θα κέρδιζα τρεις φορές πάνω αν πήγαινα στο Κατάρ, αλλά ήθελα να ξαναπαίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ και ο Ριβαλντίνιο δεν ήθελε να πάμε στο Κατάρ».
Για το διάστημα της απουσίας του από τα γήπεδα: «Έχω μεγάλη διάθεση για ποδόσφαιρο και μόνο όποιος δεν με ξέρει λέει το αντίθετο. Ο Φίγκο και ο Ζιντάν έχουν την ίδια ηλικία με μένα και παίζουν ακόμη σε υψηλό επίπεδο. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν. Δεν βλέπω την ώρα για να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο».
Για την Εθνική Βραζιλίας: «Είμαι ευτυχής για την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα. Ηταν σαν να ήμουν εκεί. Αν με θέλουν στην Εθνική, μπορούν να με πάρουν τηλέφωνο. Ο Παρέιρα μπορεί να στηριχτεί πάνω μου. Εγώ δεν έχω αφήσει την Εθνική. Όταν το αποφασίσω θα το δηλώσω στον Τύπο».
Πηγή: skai.gr