Μπάσκετ: Η Αυστραλία δεν στέλνει την εθνική ομάδα στο Ιράν για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Στο πλαίσιο των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, η Αυστραλία ενημέρωσε πως δεν θα στείλει την εθνική της ομάδα να αγωνιστεί στο Ιράν εξαιτίας της μη εγγυημένης ασφάλειας

Με τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 να βρίσκονται σε εξέλιξη, η ομοσπονδία της Αυστραλίας ανακοίνωσε πως δεν θα στείλει το αντιπροσωπευτικό της συγκρότημα στο Ιράν εξαιτίας των ελλιπών εγγυήσεων αναφορικά με την ασφάλεια της αποστολής.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: «Οι Αυστραλοί παίκτες δεν θα ταξιδέψουν στο Ιράν για το παιχνίδι προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA στις 15 Νοεμβρίου. Η αυστραλιανή ομοσπονδία διεξήγαγε διεξοδική έρευνα αναφορικά με την επικινδυνότητα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και ως εκ τούτου δε θα ταξιδέψει η ομάδα στο Ιράν αυτήν την στιγμή».

Η Αυστραλία που σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετώπιζε το Ιράν την ερχόμενη Τρίτη (15/11), εξασφάλισε την πρόκριση της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 με νίκη απέναντι στο Καζακστάν (50-97) την Παρασκεύη (11/11).

Πηγή: sport-fm.gr