Μισή ντουζίναΙ γκολ από τους Ολλανδούς

Οι «οράνιε» θριάμβευσαν με 6-0 στο Αμστερνταμ και, παρά την ήττα τους με 1-0 στη Γλασκόβη, πήραν την πρόκριση για τα τελικά.
Η ήττα από τους Σκωτσέζους το περασμένο Σάββατο προκάλεσε αρκετές γκρίνιες στο στρατόπεδο των Ολλανδών και ο τεχνικός της ομάδας, Ντικ Αντβοκαατ, που ήταν δυσαρεστημένος από το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο ματς οι παίκτες δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του, πραγματοποίησε αλλαγές στην ενδεκάδα. Έτσι, στη θέση των Κλάιφερτ, Ντε Μπουρ αλλά και του Σταμ που ήταν τιμωρημένος, ξεκίνησε τους Μπουμά, Σνάιντερ και Φαν ντερ Φάαρτ.
Από την πλευρά του, ο Μπέρτι Φογκτς έκανε μονάχα μία αλλαγή σε σχέση με το πρώτο ματς, περνώντας τον Νέισμιθ στην θέση του Ντέιλι.
Οι Ολλανδοί όμως ήταν αποφασισμένοι να αφήσουν πίσω τους την κακή εμφάνιση του Σαββάτου και να «καθαρίσουν» το ματς από νωρίς. Μόλις στο 13ο λεπτό κατάφεραν να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα, με σουτ του Σνάιντερ, που δικαίωσε την επιλογή του, από τα 20 μέτρα. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι γηπεδούχοι κυνηγούσαν το γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση και τα κατάφεραν στο 32‹ με κεφαλιά του Οϊερ μετά από σέντρα του Σνάιντερ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Φαν Νίστελροϊ πέτυχε το 3-0, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά και την πρόκριση για τους Ολλανδούς.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι «οράνιε» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, με τον Φαν Νίστελροϊ να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα (51‹) και να δίνει διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας του. Οι γηπεδούχοι δε σταμάτησαν εκεί και πέτυχαν ακόμα δύο τέρματα, στο 65‹ με τον Ντε Μπουρ και στο 67‹ με τον Φαν Νίστελροϊ, που πέτυχε χατ-τρικ.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λούμπος Μίχελ (Σλοβακία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πρέσλεϊ, Φαν Νίστελροϊ, Φέργκιουσον, Ντίκοφ, Νέισμιθ, Ντάβιντς
Οι συνθέσεις:
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φαν ντερ Σάαρ, Οϊγιερ (46‹ Ντε Μπουρ), Ράιζιγκερ, Κοκου, Μπουμά (69‹ Ζέεντορφ), Σνάιντερ, Φαν ντερ Φάαρτ, Ντάβιντς, Φαν ντερ Μέιντε, Φαν Νίστελροϊ (78‹ Κλάιφερτ), Οφερμαρς
ΣΚΩΤΙΑ: Ντάγκλας, ΜακΝαμάρα, Γουίλκι, Πρέσλεϊ, Νέισμιθ (46‹ Ρος), Φλέδερ, Ράε, Φέργκιουσον, ΜαΚάν (63‹ Μίλερ), ΜακΦάντεν, Ντίκοφ (46‹ Κρόφορντ)
Συνεπώς, είναι γνωστές οι 16 ομάδες που θα δώσουν το «παρών» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας. Η κλήρωση είναι προγραμματισμένη για τις 30 Νοεμβρίου του 2003.
Πηγή: skai.gr