Me Τσακαλίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Εφικτός φαίνεται από σήμερα ο στόχος της ενσωμάτωσης του Ιάκωβου Τσακαλίδη στη δωδεκάδα της Εθνικής Ελλάδας μπάσκετ των ανδρών που θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Ο σέντερ της Ελλάδας επικοινώνησε χθες με τον μάνατζερ της Εθνικής, Νίκο Φιλίππου, και τον ενημέρωσε πως βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με ομάδα του ΝΒΑ και άρα η ημερομηνία αναχώρησής του για την Αθήνα θα οριστεί εντός των προσεχών ημερών.
«Ισως τελειώσουμε και μέσα στις προσεχείς ώρες,» είπε χαρακτηριστικά ο Τσακαλίδης στον Νίκο Φιλίππου, λόγια που ο τελευταίος αμέσως μετέφερε στον Ομοσπονδιακό προπονητή, Παναγιώτη Γιαννάκη. Από τη στιγμή που ο Τσακαλίδης υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με σύλλογο του ΝΒΑ θα πάρει το πρώτο αεροπλάνο για την Ελλάδα, δεδομένου ότι έχει γίνει εξ αρχής γνωστή στο τεχνικό τιμ και την Ομοσπονδία η επιθυμία του να έρθει στη χώρα μας για να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εφόσον, δεν υπάρξει περαιτέρω χρονοτριβή, η πόρτα της Εθνικής Ελλάδας παραμένει ανοιχτή για τον Τσακαλίδη, η παρουσία του οποίου ενισχύει σημαντικά τη φροντ λάιν της Εθνικής μας.
Στο μεταξύ, κουρασμένοι, αλλά και απόλυτα ικανοποιημένοι από τη σκληρή δουλειά που έγινε στο Μέτσοβο επέστρεψαν σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα τα μέλη της Εθνικής ομάδας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, που διήρκεσε δεκατρείς ημέρες, και από την προσεχή εβδομάδα ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος που περιλαμβάνει εκτός από προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια.
Τα πρώτα δυνατά τεστ για την Εθνική έρχονται στα μέσα της εβδομάδας. Στις 10.30 π.μ. της Τετάρτης η ελληνική αποστολή αναχωρεί για το Μιλάνο και θα συνεχίσει οδικώς για το Μπόρμιο, στο οποίο αναμένεται να αφιχθεί περίπου δυόμισι ώρες αργότερα. Η Εθνική θα λάβει μέρος σε τουρνουά με αντιπάλους τρεις εκ των κορυφαίων ευρωπαϊκών δυνάμεων. Την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει την Ιταλία, την Παρασκευή τη Σερβία/ Μαυροβούνιο και το Σάββατο τη Λιθουανία. Η επιστροφή έχει οριστεί για την επόμενη Κυριακή.
Πηγή: skai.gr