Άγγλος ο Μάτος

Στην Aγγλία φαίνεται ότι θα παίζει ο Μαρσέλο Μάτος από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Πόρτσμουθ κατέθεσε πρόταση ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία υπερκαλύπτει τη ρήτρα του παίκτη, που είναι στα 4 εκατ. ευρώ

Οι προσπάθειες που είχε κάνει το "τριφύλλι" για να αυξήσει το ποσοστό του επί των δικαιωμάτων του Βραζιλιάνου μέσου (ήταν στο 25%) δεν είχαν αποτέλεσμα και οι Κυπελλούχοι Αγγλίας, πιθανότατα με τη διαμεσολάβηση του μάνατζερ Πίνι Ζάχαβι, είναι έτοιμοι να εντάξουν τον Μάτος στο δυναμικό τους.

Μοναδικός τρόπος για να "χαλάσει" η μεταγραφή είναι να πει "όχι" ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Πρόβλημα συμμετοχής στην Premiership δεν θα έχει, αφού θα αποκτήσει εντός των επόμενων ημερών κοινοτικό διαβατήριο, ενώ οι "πράσινοι" δεν μπορούν να εμποδίσουν την πώλησή του έχοντας μόλις το 1/4 των δικαιωμάτων του.

Υπάρχει μια πιθανότητα να μείνει ο Μάτος, αν ο Παναθηναϊκός δώσει περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ και εφόσον το θέλει ο παίκτης. Θεωρείται δύσκολο όμως να αρνηθεί το άλμα στο αγγλικό πρωτάθλημα και ειδικά σε έναν σύλλογο ραγδαία ανερχόμενο τα τελευταία χρόνια.

Αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή, ο Παναθηναϊκός θα εισπράξει 1,5 εκατ. ευρώ από την πώληση του Μάτος, οι ετήσιες απολαβές του οποίου θα φτάσουν το 1 εκατ. ευρώ καθαρά.

Όσον αφορά το ζήτημα του νέου τεχνικού, ο Κώστας Αντωνίου αναμένεται να κάνει την Τετάρτη την τελική εισήγησή του για τον "εκλεκτό" και εν συνεχεία θα αρχίσουν οι τελικές επαφές μαζί του προκειμένου να έχουν πέσει οι υπογραφές ως το τέλος της εβδομάδας και να αρχίσει άμεσα ο σχεδιασμός για τη νέα περίοδο.

Ισπανικά και δανέζικα δημοσιεύματα εξακολουθούν πάντως να θεωρούν δεδομένη την πρόσληψη του Μίκαελ Λάουντρουπ.
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr