Βενιζέλος: Η κυβέρνηση υποδύεται ότι διαπραγματεύεται επί 100 ημέρες

Σκληρή κριτική στη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγορώντας τη ότι «υποδύεται ότι διαπραγματεύεται επί 100 ημέρες ενώ δεν έχει διεξαχθεί καμία διεθνής διαπραγμάτευση αλλά μία μικροκομματική, μίζερη εσωκομματική διαπραγμάτευση» ενώ με σκωπτική διάθεση έκανε λόγο για «50 αποχρώσεις του γκρι» που έχει περ΄΄ασει μέχρι στιγμής η διαπραγμάτευση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στο ταξίδι των κ. Δραγασάκη και Τσακαλώτου στη Φρανκφούρτη προκειμένου να συναντήσουν το Μάριο Ντράγκι, σχολιάζοντας αρνητικά και χαρακτηρίζοντας «παράξενη» την απουσία του Γιάνη Βαρουφάκη και κάνοντας λόγο για «παράταιρα και αντιφατικά πράγματα που μειώνουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης».

Συνεχίζοντας επί της ουσίας της επίσκεψης των δύο ανδρών στη Φρανκφούρτη ο κ. Βενιζέλος αναρωτήθηκε σε ποιο πλαίσιο διεξάγεται αυτή η συνάντηση και σε ποια στρατηγική εντάσσεται και πρόσθεσε «πάει να εκβιάσει και να πιέσει τον κ. Ντράγκι; να τον απειλήσει ή να παρακαλέσει».

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που παρουσιάζουν το ΔΝΤ να καλεί είτε την ΕΕ να κουρέψει το χρέος είτε την Ελλάδα να πάρει πρόσθετα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την κυβέρνηση να μην κάνει το λάθος να εκλάβει τη θέση αυτή ως φιλική γιατί όπως είπε, πρόκειται για «ωμή απειλεί ξαφνικού θανάτου» και επανέλαβε την άποψή τους ότι η χώρα πρέπει να διαπραγματεύεται και με το ΔΝΤ αλλά «κανείς δεν ακούει, κανείς δε σέβεται, κανείς δε θυμάται» σχολίασε.

Κατόπιν όλων αυτών και επειδή, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος. «τα ψέματα τέλειωσαν, καλώ και παρακαλώ την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει τα απλά, τα θεμελιώδη, ποιο είναι το πλαίσιο που ακολουθεί η χώρα σε μια διαπραγμάτευση που έχει νόημα όταν γίνεται με τους έξω και όχι με τους μέσα» κατέληξε.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου