Τζανακόπουλος: Θα κυβερνήσουμε με ψήφο ανοχής εάν οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν

Με ψήφο ανοχής των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα συνεχίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εάν ο Πάνος Καμμένος αποχωρήσει από την συμπολίτευση με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σημείωσε πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει ήδη διαβεβαιώσει πως δεν θα στηρίξει οιαδήποτε ψήφο δυσπιστίας που μπορεί να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία, και συνεπώς δεν υφίσταται «με κανέναν τρόπο» απώλεια κοινοβουλευτικής εμπιστοσύνης.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό 24/7 υποστήριξε πως δεν θα πρόκειται για κυβέρνηση μειοψηφίας, αλλά για μοντέλο ανοχής που υφίσταται σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Ο κ. Τζανακόπουλος προσκάλεσε μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση μομφής, δηλώνοντας βέβαιος πως η κυβέρνηση θα επικρατήσει εκ νέου, όπως είχε γίνει το περασμένο καλοκαίρι.

Προσέθεσε πως η Κουμουνδούρου είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει την τετραετή θητεία της στην διακυβέρνηση της χώρας, διευκρινίζοντας επίσης πως επί του παρόντος δεν βλέπει ανάγκη ανασχηματισμού.

Όσον αφορά την κύρωση της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε πεπεισμένος πως θα κυρωθεί με πλειοψηφία άνω των 151 εδρών, παρά την αρνητική στάση των ΑΝΕΛ.

Εκτίμησε πως τουλάχιστον τέσσερις βουλευτές του Ποταμιού – ανάμεσά τους ο Σταύρος Θεοδωράκης – θα υπερψηφίσουν την συμφωνία.

Διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια ότι η συμφωνία εισδοχής της ΠΓΔΜ στο NATO θα κατατεθεί στην Βουλή μετά τις εκλογές, ώστε να ασκηθεί πίεση σε τυχόν κυβέρνηση ΝΔ, διευκρινίζοντας πως η κατάθεση θα γίνει λίγες ημέρες μετά την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ήττας της Κουμουνδούρου στις ευρωεκλογές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως οι δημοσκοπήσεις δεν επιβεβαιώνονται τα τελευταία έξι χρόνια στην Ελλάδα, προσθέτοντας μάλιστα πως «δεν υπάρχει η πιθανότητα πολιτικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο 2019».

Πηγή: skai.gr