Το 151 για ψήφο εμπιστοσύνης κλείδωσε. Η «αριθμητική» για συμφωνία Πρεσπών

 Το 151 για ψήφο εμπιστοσύνης κλείδωσε. Η «αριθμητική» για συμφωνία Πρεσπών
Οι πολιτικές εξελίξεις των επόμενων ωρών αναμένεται να καθορίσουν εκτός από την ανθρωπογεωγραφία των κοινοβουλευτικών ομάδων και το χρόνο των εκλογών, ειδικά αν δεν επιβεβαιωθούν οι διαβεβαιώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι υπάρχει πλειοψηφία τουλάχιστον 151 βουλευτών και για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ήδη μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την συγκυβέρνηση, «κλείδωσαν» οι 151 βουλευτές που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην πρόταση που θα καταθέσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πλέον τα όποια ερωτήματα αφορούν την πλειοψηφία της συμφωνίας Πρεσπών, καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν, ότι σε αυτήν την ψηφοφορία  ο αριθμός θα είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα πάντα με τις διαρροές από Κουμουνδούρου, αυτές οι δύο πλειοψηφίες έχουν διαφορετικά πρόσωπα, καθώς κάποιοι δεν ψηφίζουν την συμφωνία των Πρεσπών και δίνουν αν χρειαστεί ψήφο εμπιστοσύνης.

Στην ψήφο εμπιστοσύνης που ζητά ο Αλέξης Τσίπρας, στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , θα προστεθούν η Κατερίνα Παπακώστα, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι, ο Κώστας Ζουράρις, ο Βασίλης Κόκκαλης και η Έλενα Κουντουρά, αθροίζοντας 151 βουλευτές.

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, ο Γιάννης Σαρίδης από την Ένωση Κεντρώων αν και ψήφισε τον προϋπολογισμό, με δήλωση του κατέστησε σαφές ότι ότι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι πληροφορίες λένε ότι για την συμφωνία των Πρεσπών στο Μαξίμου υπολογίζουν  πέραν των 145 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, την Κατερίνα Παπακώστα, τον Σπύρο Δανέλλη, την Έλενα Κουντουρά και τον Θανάση Παπαχριστόπουλο. Εφ’ όσον έχει προηγηθεί η ψήφιση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, τη συμφωνία αναμένεται να υπερψηφίσουν και οι τρεις του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς και Σπύρος Λυκούδης.

Τελικό άθροισμα 152, που μπορεί να φτάσει και στο 154, αν υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών και ο Βασίλης Κόκκαλης που θα έχει δώσει πριν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος έχει δηλώσει ότι τελική απόφαση θα λάβει η ΚΕ του κόμματος.
Πηγή: skai.gr