"ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ αποφασίσαμε να συμπορευτούμε σε προγραμματική βάση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας." Δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος στο περιθώριο της συνάντησης που είχε νωρίτερα με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έπειτα της απόφασης που έλαβε το μεσημέρι της Κυριακής η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ να ενώσει τις δυνάμεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κοιτάμε μπροστά, με όρους μέλλοντος και όχι παρελθόντος. Μας ενώνει η ανάγκη κοινών απαντήσεων στις νέες προκλήσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη, παραμερίζοντας υπαρκτές διαφορές μας. Η προγραμματική διακήρυξη αποτελεί τη βάση της συμφωνίας μας.
Κοινός μας στόχος μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία για να ηττηθεί ο εθνικολαϊκισμός και οι συντηρητικές δυνάμεις σε Ευρώπη και Ελλάδα. Εξέφρασε ο Κος Θεοχαρόπουλος.

Σημειώνεται πως είχαν προηγηθεί διαγραφές από την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ προκείμενου να επιτευχθεί πλειοψηφία για τη λήψη απόφασης συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην απόφαση, η οποία ψηφίστηκε με ποσοστό 91% (30 ψήφους υπέρ και 3 κατά) τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «θεωρούμε ότι αυτό που μας ενώνει είναι το παρόν και κυρίως το μέλλον για την ανάγκη ανάδειξης μιας πραγματικά προοδευτικής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, παραμερίζοντας άλλα όχι σβήνοντας, τις διαφορές μας για το παρελθόν, για κυβερνητικές πολιτικές που ασκήθηκαν και τις υπαρκτές μας διαφωνίες σε μια σειρά ζητημάτων».

Μια συνεργασία, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, που "θα είναι μια ισότιμη σχέση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας".

Αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ αναφέρεται ότι από την πρώτη στιγμή της συνεδρίασης του οργάνου ομόφωνα διαπιστώθηκε ότι "μετά και το 2ο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ (30-31/03/2019), είναι αυτονόητο ότι όσα μέλη προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ και ήταν σύνεδροι στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, δηλαδή ενός άλλου κόμματους, δεν αποτελούν μέλη της ΔΗΜΑΡ και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

Τα αντίστοιχα εξάλλου προβλέπονται και στο καταστατικό του ΚΙΝΑΛ".

Κατά πληροφορίες, στη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, συνοδεύσαν τον κ. Θεοχαρόπουλο οι: Δημήτρης Χατζησωκράτης, Δημήτρης Χαλαζωνίτης, ο γραμματέας της ΚΕ Στέργιος Καλπάκης, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Ευγενία (Τζένη) Αρσένη, Γιάννης Αργυρός, Γιώργος Παπαβασιλόπουλος.


«Καλωσορίζουμε τη ΔΗΜΑΡ στο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων. Ενώνουμε δυνάμεις απέναντι στην οπισθοδρόμηση, τον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά. Για την κοινωνική δικαιοσύνη και την ευημερία».
Αυτό σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Twitter αναφορικά με τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο.

"Σήμερα ξεκινά η συμπόρευση για μια ευρεία κοινωνική και προοδευτική συμμαχία", υπογράμμισε νωρίτερα  ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Twitter, έπειτα και των  συναντήσεων που είχε νωρίτερα με τον Στέφανο Τζουμάκα, καθώς επίσης και με τους Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, Κώστα Παϊπουτλίδη και Θάνο Μωραΐτη.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύεται και από τις αντίστοιχες φωτογραφίες των δύο συναντήσεων.


Αξίζει να σημειωθεί πως στο περιθώριο της συνάντησης, ο Στέφανος Τζουμέρκας επιβεβαίωσε μέσω ανάρητησης του στο facebook την υποστήριξη του στο ΣΥΡΙΖΑ.


Ταυτόχρονα για  τις 6 το απόγευμα στο Γαλάτσι ήταν προγραμματισμένη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο
της Πανελλαδικής Συνάντησης για μια Προοδευτική Συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη.


Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr