Τετραήμερο για το Πρόγραμμα

Στην τελική ευθεία μπαίνει το Σχέδιο Προγράμματος του ΠΑΣΟΚ. Πέμπτη και Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού και Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του κόμματος, ενώ αμέσως μετά θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο προκειμένου να διαμορφώσει την εισήγησή του προς το Εθνικό Συμβούλιο.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας του Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο και θα δώσει στο πλαίσιο προγράμματος την τελική μορφή του, ώστε να δοθεί για διάλογο στην κομματική βάση και την κοινωνία. Η τετραήμερη διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, με ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην οποία θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Η τελευταία φάση για την κατάρτιση του Προγράμματος του ΠΑΣΟΚ θα ολοκληρωθεί με το Προγραμματικό του Συνέδριο, που θα διεξαχθεί στις 18 και 19 Μαϊου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, με ευθύνη της οποίας καταρτίστηκε το σχέδιο προγράμματος, στην επιστολή που απέστειλε στον Γ. Παπανδρέου σημειώνει μεταξύ άλλων ότι το πρόγραμμα απαντά στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και στους μεγάλους στόχους που θέτει το ΠΑΣΟΚ για την ικανοποίησή τους.

Η πρόταση περιλαμβάνει τις εξής εννέα ενότητες, όπως αναφέρονται στην επιστολή:

- Γνώση για όλους-τεχνολογία παντού
- Μια χώρα που παράγει πλούτο-μια κοινωνία που τον μοιράζεται δίκαια.
- Πράσινη οικονομία και πράσινη συνείδηση.
- Η νέα κοινωνική συμφωνία.
- Φροντίδα για το παιδί-υποστήριξη στην οικογένεια.
- Ελεύθερος χρόνος και ελεύθερος χώρος.
- ΄Ένα κράτος ασφαλές, αποτελεσματικό και δίκαιο.
- Ανάπτυξη σε όλη την Ελλάδα.
- Η Ελλάδα των ανοικτών οριζόντων.
Πηγή: skai.gr