Τελευταία φορά: Αυστηρό μήνυμα Γεννηματά αλλά όχι διαγραφή για Παπανδρέου - Καστανίδη

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε η Φώφη Γεννηματά στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Χάρη Καστανίδη, μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής για τη διαφοροποίηση των δυο στελεχών από την κομματική γραμμή στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

Η κ. Γεννηματά επέλεξε τελικά να μην καρατομήσει τους δύο βουλευτές αλλά να στείλει μήνυμα προς όλους, πως όποιος από σήμερα και πέρα δεν σέβεται τις αποφάσεις των οργάνων θα βρίσκεται εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

«Ευθύνη και υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε τη συντεταγμένη λειτουργία μας και την ενιαία στάση όλων στις κοινές μας αποφάσεις. Χρέος δικό μου, επιπλέον εκ του ρόλου μου, είναι η τήρηση των αποφάσεων από όλους μας. Όποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.  Τα όργανα λειτουργούν δημοκρατικά μόνο μέσα από το σεβασμό των αποφάσεων της πλειοψηφίας», ανέφερε η κ. Γεννηματά. 

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε επίσης πως «τα όσα συνέβησαν χθες, διαδραματίστηκαν στο συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον και θόλωσαν το στίγμα μας, χτύπησαν την στρατηγική της αυτόνομης πορείας και έριξαν νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Νερό που είχα νωρίτερα κόψει με τις τοποθετήσεις μου και στους δύο. Λάθος πολιτική εκτίμηση, τουλάχιστον. Αυτή η στάση αντικειμενικά εξυπηρετεί τους αντιπάλους».

Πηγή: skai.gr