Εκτός γραμμής ΚΙΝΑΛ ο Παπανδρέου για τις διαδηλώσεις: «Αντιδημοκρατικό» το νομοσχέδιο

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις, ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου χαρακτηρίζοντάς το αντιδημοκρατικό.

Η τοποθέτησή του προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, καθώς βρίσκεται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση με την επίσημη θέση του ΚΙΝΑΛ όπως αυτή εκφράστηκε από την επικεφαλής Φώφη Γεννηματά. Η κ. Γεννηματά μετά την υιοθέτηση των αλλαγών που ζήτησε το κόμμα της, τάχθηκε υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου επί της αρχής.

Ο κ. Παπανδρέου από την πλευρά του, κατέστησε σαφές ότι δεν σκοπεύει να ψηφίσει το νομοσχέδιο.

«Το νομοσχέδιο περιόριζε και περιορίζει το δικαίωμα στις συναθροίσεις. Δυναμιτίζει το κλίμα, οδηγεί σε διχαστικές αντιπαραθέσεις. Υπήρξαν αντιδράσεις από φορείς εργαζομένων. Παρά τη διάθεση Γεννηματά να επιδιώξει εποικοδομητική στάση, το νομοσχέδιο παραμένει αντιδημοκρατικό. Το δικαίωμα της συνάθροισης είναι βασικό κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος», είπε ο πρώην πρωθυπουργός. Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, ο νόμος δίνει το δικαίωμα στην εκάστοτε εξουσία να σταματήσει ακόμα και μια ειρηνική διαδήλωση, ακόμα και μια συγκέντρωση ενός κόμματος. «Δίνονται υπερεξουσίες, δίνεται κίνητρο στους μπαχαλάκηδες, δίνεται λόγος στους προβοκάτορες να ποινικοποιήσουν μια ειρηνική διαδήλωση», ανέφερε. 

Πηγή: skai.gr