Τα οργανογράμματα με τις ανάγκες του Δημοσίου θα παρουσιαστούν στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που συνεδριάζει αυτή την ώρα υπό τον πρωθυπουργό.

Το Συμβούλιο αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» στην αναδιάρθρωση στις δομές υπουργείων και φορέων, από όπου θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό, το οποίο θα τεθεί σε διαθεσιμότητα ολοκληρώνοντας το πρώτο κύμα των 12.500 υπαλλήλων.

Η λίστα των 4.599 δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα είναι έτοιμη ώς τις 16 Σεπτεμβρίου μαζί με τους 3.200 δημοτικούς αστυνομικούς που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες μαζί με τους 3.200 δημοτικούς αστυνομικούς που υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών, σε διαθεσιμότητα θα τεθούν:

1.835 από το υπουργείο Υγείας ,1.500 από το υπουργείο Παιδείας ,758 από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών , 618 από το υπουργείο Εργασίας , 485 από το υπουργείο Οικονομικών , 410 από το υπουργείο Άμυνας , 250 από το υπουργείο Πολιτισμού , 138 από το υπουργείο Τουρισμού , 131 από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης , 100 από το υπουργείο Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητας , 48 από το υπουργείο Ναυτιλίας , 38 από το υπουργείο Δικαιοσύνης , 10 από το υπουργείο Εξωτερικών και 20 από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στους συμβασιούχους, ειδικά στην καθαριότητα, που αναμένεται να αποχωρήσουν, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης σημειώνει σε συνέντευξή του ότι "η κάλυψη ενδεχόμενων κενών όπως για παράδειγμα στον τομέα της καθαριότητας, θα μπορούσε να καταστεί δυνατή εκ των ενόντων μέσα από το θεσμό της κινητικότητας. Σε κάθε περίπτωση πάντα, θα πρέπει πρώτα να δούμε πόσα και ποια θα είναι τα κενά που θα προκύψουν".

Πηγή: skai.gr