Συνάντηση Παπούλια - Παπαδόπουλου

Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, τις έρευνες για πετρέλαιο στα κυπριακά ύδατα και την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας ενημέρωσε την Πέμπτη, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσος Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις του κατά την επιστροφή του στη Λευκωσία, ο κύπριος πρόεδρος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις επαφές του στην Αθήνα, ενώ σημείωσε ότι δε γνωρίζει κατά πόσον ελληνικές εταιρίες θα ενδιαφερθούν για αδειοδότηση στο θέμα των ερευνών για πετρέλαια στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου.

Από την πλευρά του ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Πασιαρδής, τόνισε στο ΣΚΑΪ ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων Αθήνας Λευκωσίας ως προς τις συμφωνίες πετρελαϊκών ερευνών στον υποθαλάσσιο χώρο της Κύπρου και πρόσθεσε ότι η Λευκωσία θα συνεχίσει τη διαδικασία πετρελαϊκών ερευνών.

Πάντως, ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τα δημοσιεύματα εφημερίδων και τις δημοσιογραφικές πληροφορίες σχετικά με τα όσα διαμείφθηκαν στη συνάντησή του με τον έλληνα πρωθυπουργό. Αυτά που διάβασα στις εφημερίδες, είπε, με κάνουν να απορώ εάν ήμουν παρών στη συνάντηση ή όχι. Ακόμα, επέμεινε ότι το θέμα των πετρελαίων δεν βρισκόταν στην ατζέντα των συνομιλιών αλλά συζητήθηκε ακροθιγώς για λίγα λεπτά.
Πηγή: skai.gr