Συνάντηση Καραμανλή - Ομπάμα

Η οικονομική κρίση, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το ζήτημα της ονομασίας της Φύρομ, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης του Κώστα Καραμανλή με τον Μπαράκ Ομπάμα το μεσημέρι του Σαββάτου στο Στρασβούργο, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Αμφίβολο θεωρείται το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

src=https://www.skai.gr/upload_files/Image/Grafika%20telika/BIGdiavasteakomamikrofinal.png
• • • src=https://www.skai.gr/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGdeiteolo1.png
Οι 28 ηγέτες συμμετέχουν το πρωί σε μία συμβολική τελετή, κατά την οποία θα διασχίσουν τον ποταμό Ρήνο, περνώντας από τη γέφυρα που ενώνει τη Γερμανία με τη Γαλλία.

Στη συνέχεια, θα μεταβούν στο Στρασβούργο, όπου στις 10 αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες του Συμβουλίου του ΝΑΤΟ.

Επί ποδός βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς από την Πέμπτη σημειώνονται συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών. Χθες αναφέρθηκαν και μικροτραυματισμοί πολιτών.

Εν τω μεταξύ και δεύτερο υποψήφιο για τη θέση του γενικού γραμματέα εκτός του Δανού Ράσμουσεν απαίτησε από το ΝΑΤΟ ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Όπως δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, ο Ράσμουσεν δεν είναι ο καλύτερος υποψήφιος για να φέρει εις πέρας την αποστολή του ΝΑΤΟ, που είναι η διατήρηση της ειρήνης και ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δανός πρωθυπουργός είχε δηλώσει το 2003 ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να γίνει ποτέ πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: skai.gr