Σχέδιο με συμμετοχή ΑΔΕΔΥ

Σχέδιο για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και του κινδύνου μπλακ - άουτ από την έλλειψη ρεύματος το καλοκαίρι επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η ανατροπή του προγράμματος των αδειών των δημοσίων υπαλλήλων για το διάστημα από τις αρχές Ιουλίου έως και τις 20 Αυγούστου, με τη σύμφωνη γνώμη της ΑΔΕΔΥ.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής σημείωσε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα, ενώ αναφερόμενος στη χορήγηση αδειών των δημοσίων υπαλλήλων, τόνισε ότι θα γίνει προσπάθεια ώστε να μη δημιουργούν προβλήματα. Τέλος, ευχαρίστησε την ΑΔΕΔΥ για τη συνεργασία.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης, Νίκος Στεφάνου, ζήτησε και την παρέμβαση των πολιτών ώστε να εξοικονομηθεί ενέργεια τους δύσκολους μήνες του καλοκαιριού.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, "θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών". Ωστόσο υπογράμμισε ότι το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας μπορεί να αντέξει παρά την ανομβρία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των αξιωματικών της Πυροσβεστικής εκτίμησε ότι η φετινή χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη, λόγω της ανομβρίας.

Κριτική από ΠΑΣΟΚ. Κατά τη διάρκεια του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για απουσία στρατηγικής στον τομέα της ενέργειας και για απαξίωση της ΔΕΗ.

Υπενθύμισε επίσης ότι ο ίδιος από το 1986 είχε θέσει θέμα χρησιμοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα με την ηλιοφάνεια που έχει θα έπρεπε να είναι πρωτοπόρος σε αυτόν τον τομέα.

Αναφερόμενος, τέλος, στη ΔΕΗ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, αλλά διάφορα συμφέροντα", προσθέτοντας ότι για το ΠΑΣΟΚ η ΔΕΗ είναι μία δημόσια επιχείρηση με στρατηγικό ρόλο στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.
Πηγή: skai.gr