Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης δημοσίευμα της «Κ» για τη 17Ν

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα, η «Στάζι» και η «Κα Γκε Μπε» γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα για την 17Ν, καθώς είχαν πράκτορα μέσα στην οργάνωση, από τη δεκαετία του `80.
Από τα έγγραφα αποκαλύπτεται, επίσης, ότι Έλληνας μεγαλο-επιχειρηματίας, που χρηματοδοτούσε τη 17Ν, προστατεύθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες, για να παραμείνει στο απυρόβλητο.
Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Αθηνών Αθανάσιος Πλωμαρίτης, ζήτησε έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα του δημοσιεύματος καθώς και οι τυχόν αξιόποινες πράξεις που έχουν τελεστεί από συγκεκριμένα πρόσωπα.
Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Αντώνη Μύτη, ο οποίος εποπτεύει των ερευνών για υποθέσεις τρομοκρατίας.
Την ίδια ώρα, ερωτηθείς εάν θα διερευνηθούν οι καταγγελίες, ο κ. Πρωτπόπαπας είπε ότι αφορούν άλλες χώρες, άλλα καθεστώτα και άλλους πράκτορες
"Ο φάκελος της 17Ν είναι συγκεκριμένος και δεν θα ασχοληθούμε με κάποιον πράκτορα, κάπου, κάποτε», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Για ιδιόρρυθμες εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίας, έκανες λόγο στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος. Είπε ότι αυτοί που δικάζονται δεν είναι η κεφαλή της 17Ν και ζήτησε να συνεχιστεί ο έλεγχος και η έρευνα και μετά τη δικαστική απόφαση για τη οργάνωσης.
Πηγή: skai.gr