Κλείσιμο

Στην επιτροπή τα ομόλογα

Την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την πορεία των ερευνών στο θέμα των ομολόγων ενημερώνει την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος Γιώργος Ζορμπάς.

Ο κ. Ζορμπάς φέρεται να είπε ότι οι έρευνες για την υπόθεση των ομολόγων αναμένεται να διαρκέσουν με πρόχειρους υπολογισμούς έως το τέλος Μαίου.

Εν τω μεταξύ στην τελική ευθεία βρίσκεται η σύνταξη του πορίσματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την επενδυτική πολιτική των ασφαλιστικών ταμείων από το 1998 έως σήμερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε την Τρίτη, ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης 3,46 δισεκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα των ταμείων, χάθηκαν την περίοδο 1999 2002 σε παιχνίδια που παίχτηκαν στο Χρηματιστήριο.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρου δήλωσε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ταμεία θα προχωρήσουν στη σύσταση κοινής νομικής ομάδας για να ανοίξει πως είπε η βεντάλια για το πως θα επιστραφούν αυτά τα χρήματα.

Ο κ. Παπασπύρου είπε επίσης, ότι ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ οργανώνουν κινητοποιήσεις για τις 15 Μαίου, με βασικό αίτημα την επιστροφή των χρημάτων στα ταμεία.

Χθες, συνεργάτες του πρωθυπουργού διέψευσαν για μια ακόμη φορά σενάριο περί ανασχηματισμού που τροφοδοτήθηκε μετά τη δήλωση Σουφλιά, ότι συζήτησε με τον κ. Καραμανλή για όλα τα θέματα.

Ερώτηση για την αγορά των δομημένων ομολόγων κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος.

Το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει την τροπολογία Τσιτουρίδη, που αφορά τον τρόπο διορισμού διοικητών των ταμείων, ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Πηγή: skai.gr