Στα Ιωάννινα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στα Ιωάννινα βρίσκεται από την Παρασκευή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για ολιγοήμερη ξεκούραση σε ορεινό χωριό της περιοχής, ενώ από την Δευτέρα, ξεκινά η τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στα Γιάννινα, για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 93ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο κ. Παπούλιας την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου το μεσημέρι, θα εγκαινιάσει στο κτίριο των Γενικών Αρχείων του Κράτους το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο της Ηπείρου. Στην εκδήλωση θα παραστεί και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Μαριέττα Γιαννάκου.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στην πανηγυρική εκδήλωση για τα Ελευθέρια της πόλης στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου και στη συνέχεια, θα παρακαθήσει σε επίσημο δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του, ο δήμαρχος Ιωαννίνων.
Την Τρίτη 21η Φεβρουαρίου, στις 10.15 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα παρακολουθήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, την επίσημη δοξολογία. Στις 10.40 θα επισκεφθεί το στρατηγείο της 8ης Μεραρχίας και αργότερα, θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο Μπιζανομάχων. Αμέσως μετά θα μεταβεί στη Νομαρχία και στις 11.30 θα παρακολουθήσει την μεγάλη παρέλαση, σπουδαστών, μαθητών, προσκόπων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Στη συνέχεια ο κ. Παπούλιας θα παραστεί σε επίσημο γεύμα προς τιμήν του από τον διοικητή της 8ης Μεραρχίας στη Λέσχη Αξιωματικών.
Την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 11.30 θα επισκεφθεί το Κέντρο Διαβίωσης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων Ατόμων με Αυτισμό στη Ζίτσα και στις 12.30 θα παραστεί στην τελετή παράδοσης των εργατικών κατοικιών στα Κάτω Μάρμαρα.
Αμέσως μετά ο κ. Παπούλιας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, θα εγκαινιάσει τη Μονάδα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης. Στις 14.00, θα αναχωρήσει επιστρέφοντας στην Αθήνα αεροπορικώς.
Στις εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης, θα παραστούν, οι υπουργοί, Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Παιδείας και Θρησκευμάτων Μαριέττα Γιαννάκου και οι υφυπουργοί Απασχόλησης και ΥΠΕΧΩΔΕ Γεράσιμος Γιακουμάτος και Σταύρος Καλογιάννης αντίστοιχα. Θα παραστεί επίσης και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.
Πηγή: skai.gr