«Όταν λέμε ότι ο λαός ψήφισε για αυτή την κυβέρνηση, αυτομάτως δεν σημαίνει και με βάση τη Δημοκρατία μας ότι η κυβέρνηση έχει στο τσεπάκι όλες τις φανερές και τις θεσμικά διαμορφωμένες εξουσίες ή και τις αφανείς», τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης εκφράζοντας την συμφωνία του με τη φράση Τσίπρα περί αρμών εξουσίας που ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων.

«Είναι δυνατόν να μιλάει η ΝΔ για χούντα;», διερωτήθηκε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και εξέφρασε παράλληλα την 100% συμφωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Επιχειρηματολόγησε λέγοντας ότι η κ. Κατσέλη απομακρύνθηκε από τη θέση της προέδρου της Εθνικής Τράπεζας γιατί κρίθηκε από την τρόικα ότι ήταν πολιτικό πρόσωπο κάτι που δεν συνέβη με τον Γιάννη Στουρνάρα και την Τράπεζα της Ελλάδος.

«Κομματικό μπουλντογκ του μνημονίου ήταν ο Στουρνάρας με πρόσημο, χρώμα, πράσινο και μπλε», «για ποια ανεξαρτησία μου μιλάτε;», διερωτήθηκε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξηγώντας τι εννοούσε ο Αλέξης Τσίπρας με τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας από την δεύτερη φορά αριστερά, είπε ότι χρειάζεται αξιοκρατία και νομιμότητα στην επιλογή προσώπων και όχι με ρεσάλτο.

Σε ερώτηση για την διαφωνία που φέρεται να έχει με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για τους λεγόμενους followers απάντησε ότι δεν έχει διαφωνήσει και πως δεν θα υπάρχουν μέλη δυο ταχυτήτων στο κόμμα. Εξήγησε πως τα νέα μέλη μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα πρέπει να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους εμφανιζόμενοι σε γραφεία του κόμματος και υπάρχει διάσταση απόψεων εάν αυτό μπορεί να γίνει την ημέρα των εκλογών κατευθείαν ή μεσα σε μια διαδικασία προσυνεδριακής συζήτησης.

«Εγώ υποστήριξα και πολλοί άλλοι, σχεδόν η μισή Κεντρική Επιτροπή ότι θα πρέπει να γίνει μέσα σε μια διαδικασία δημοκρατικής συζήτησης. Εκεί υπήρξε ουσιαστικά μια ψηφοφορία με δυο ισότιμα μπλοκ μέσα στην ΚΕ», τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις