Αντιδράσεις για τη δήλωση Τσίπρα περί ελέγχου των «αρμών της εξουσίας»

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο για τον έλεγχο κρίσιμων αρμών της εξουσίας από την «δεύτερη φορά Αριστερά».

Ο κ. Τσίπρας, είπε ότι ένα από τα κρίσιμα ερωτήματα που θα πρέπει να συζητηθούν στην ΚΕ είναι πώς θα καταφέρει τη δεύτερη φορά η Αριστερά, κερδίζοντας τις εκλογές, να αναλάβει την ευθύνη και των έλεγχο κρίσιμων αρμών της εξουσίας.

«Πώς θα καταφέρουμε τη δεύτερη φορά η Αριστερά, πώς θα καταφέρουμε κερδίζοντας τις εκλογές, αυτή τη φορά να αναλάβουμε την ευθύνη και τον έλεγχο, όχι μόνο των κυβερνητικών θέσεων, όχι μόνο των υπουργείων, αλλά και κρίσιμων αρμών της εξουσίας; Είναι ένα ερώτημα αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Διερωτήθηκε εάν μπορεί να εφαρμοστεί ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα προς όφελος της πλειοψηφίας, θεωρηθούν αναπάντητα ορισμένα ερωτήματα.
«Τι κάνουμε με τις τράπεζες, τα κόκκινα δάνεια, για την προστασία των δανειοληπτών;

Τι κάνουμε με την ΤτΕ, όταν συστηματικά και με σχέδιο υπονομεύει την κυβέρνηση και την κυβερνητική πολιτική που έχει ψηφίσει ο ελληνικός λαός;

Τι κάνουμε με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς όταν οι ίδιοι αποτελούν εστίες διαφθοράς και κράτος εν κράτει;

Τι κάνουμε με τη δημόσια διοίκηση, όταν υπάρχουν θύλακες δολιοφθοράς του κυβερνητικού έργου που ο ελληνικός λαός έχει ψηφίσει, της κυβέρνησης που ο λαός έχει επιλέξει;

Τι κάνουμε με τους εκπροσώπους της διαπλοκής και του παλιού πολιτικού συστήματος μέσα σε κρίσιμες δομές εξουσίας, κρατικές δομές;

Τι κάνουμε με τους ολιγάρχες που κατέχουν μονοπωλιακές θέσεις στα μέσα ενημέρωσης;», είπε ο κ. Τσίπρας.

Γεωργιάδης: Αυτό που περιέγραψε ο Τσίπρας είναι χούντα

Σε υψηλούς τόνους σχολίασε την τοποθέτηση Τσίπρα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι αυτό που περιέγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «είναι χούντα».

«Άκουσα χθες την ομιλία του κ. Τσίπρα που είπε ότι "η δεύτερη φορά αριστερά", όταν έλθει, θα αποκτήσει πρόσβαση και έλεγχο σε όλους τους αρμούς της εξουσίας. Αυτό που περιέγραψε ο κ. Τσίπρας είναι χούντα. Είπε δηλαδή ότι αν κυβερνήσει δεύτερη φορά, πρέπει να ελέγξει τη Δικαιοσύνη, τις ανεξάρτητες αρχές, όλους τους άλλους θεσμούς. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία εδράζεται στη διάκριση των εξουσιών», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

ΚΙΝΑΛ: Ολοκληρωτικές αντιλήψεις και απόπνοια ακροδεξιών πρακτικών

«Ολοκληρωτικές αντιλήψεις» και απόπνοια «ακροδεξιών πρακτικών», που δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία, καταλογίζει το Κίνημα Αλλαγής στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι επιδιώκει όχι μόνο τον έλεγχο της Κυβέρνησης, αλλά και των αρμών της εξουσίας. Αυτό σημαίνει ότι εμμένει πλήρως στις αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές που στην περίοδο της διακυβέρνησης του ζήσαμε. Με αιχμή την προσπάθεια ελέγχου των μέσων ενημέρωσης και το παραδικαστικό κύκλωμα του Ρασπούτιν», σχολιάζει το ΚΙΝΑΛ.

Πηγή: skai.gr