Σκουρλέτης: Ξεπερασμένη η λογική των χρισμάτων στις αυτοδιοικητικές

Ξεπερασμένη αντίληψη χαρακτήρισε ο Πάνος Σκουρλέτης τη λογική των χρισμάτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αν και όπως είπε αυτή η λογική είναι απόλυτα συνυφασμένη με τη Νέα Δημοκρατία.

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας του κόμματος προέτρεψε οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ ή οι στηριζόμενοι από το κόμμα να καλέσουν τους υποψήφιους αιρετούς από τη Νέα Δημοκρατία να απαντήσουν εάν, τελικά, συμφωνούν με την προγραμματική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ένα προς πέντε στις προσλήψεις ΚΑΙ πως βλέπουν το θέμα της ιδιωτικοποίησης κρίσιμων υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός προέτρεψε τα στελέχη της Κουμουνδούρου να αφήσουν τις δημοτικές συλλογικότητες και παρατάξεις να αναδείξουν τα κατάλληλα πρόσωπα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Παράλληλα, όπως τόνισε βασικό θέμα συζήτηση στην τελευταία Πολιτική Γραμματεία ήταν ο Πειραιάς και η Θεσσαλονίκη, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει ένα γενικότερο κλίμα κινητικότητας και μην παραλείποντας να επισημάνει εκ νέου την εκτίμηση του αναφορικά με το ορθό της επιλογής της Κατερίνας Νοτοπούλου.

«Στην τελευταία Πολιτική Γραμματεία συζητήσαμε για τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη. Είναι γνωστή η κινητικότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Στην περίπτωση του Πειραιά, ήδη η Νομαρχιακή Επιτροπή, αλλά κυρίως το «Λιμάνι της Αγωνίας», ομόφωνα κατέληξε στη στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Μπελαβίλα.

Νομίζω ότι η περίπτωση της συντρόφισσα Κατερίνας Νοτοπούλου στη Θεσσαλονίκη είναι μια υποψηφιότητα - μιλώντας επί της ουσίας, με βάση τα χαρακτηριστικά της – η οποία μπορεί να αποτελέσει βάση μιας ευρύτατης συσπείρωσης.

Υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ανοιχτή συζήτηση αυτή τη στιγμή, μετά την απόσυρση του Γιάννη Μπουτάρη, έτσι ώστε να μην έχουμε απλώς μια καλή καταγραφή, αλλά να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη τη νίκη στη Θεσσαλονίκη, να εκφραστεί στο επίπεδο του δήμου ένα πλατύ μέτωπο συσπείρωσης, με εκείνα τα χαρακτηριστικά τα οποία απαιτούνται στην παρούσα συγκυρία».