Προσκόμματα Παπαγγελόπουλου στην εξέταση «Μάξιμου Σαράφη»

Σε ένα εμφανές παιχνίδι καθυστερήσεων της σημερινής εξέτασης του προστατευόμενου μάρτυρα με τον κωδικό «Μάξιμος Σαράφης» από την Προανακριτική Επιτροπή, επιδίδεται ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με «πρόσκομμα» νέο αίτημα εξαίρεσης του εισηγητή της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη από τη σύνθεση της Επιτροπής, το οποίο κατέθεσε νωρίτερα δια του συνηγόρου του, Δημήτρη Τσοβόλα, προκαλώντας έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής, προκειμένου να εξεταστεί άμεσα και να μην σταθεί εμπόδιο στην προγραμματισμένη για τις 16.00 εξέταση «Σαράφη».

Έκταση συνεδρίαση Προανακριτικής για το αίτημα εξαίρεσης Πλεύρη

Το εν λόγω αίτημα ενεργοποίησε άμεσα τα αντανακλαστικά του Προεδρείου της Επιτροπής, που συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση, ώστε να αποφασιστεί κατά πόσο απαιτείται κλήτευση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και κατά πόσο επίσης έχει βάση το αίτημα. Στόχος είναι, αφενός να αποφευχθεί οποιαδήποτε προσπάθεια ακυρότητας των εργασιών της Επιτροπής, αφετέρου να πέσει στο κενό οποιαδήποτε απόπειρα ακύρωσης της επικείμενης δια ζώσης εξέτασης του «Μάξιμου Σαράφη», που θα οδηγήσει σε κρίσιμα συμπεράσματα.

Δ. Τσοβόλας: Πρέπει να κληθεί ο πελάτης μου εντός 24 ωρών

 «Η Επιτροπή οφείλει να καλέσει εντός 24 ωρών τον κ. Παπαγγελόπουλο για να δώσει εξηγήσεις για το αίτημά του», σχολίαζε ο κ. Τσοβόλας, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και επικαλούμενος ως επιχείρημα για το αίτημα την εμφάνιση του κ. Πλευρή σε πρόσφατη δίκη με την ιδιότητα του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, εναντίον γνωστού δημοσιογράφου για υπόθεση που όπως ο ίδιος υποστηρίζει σχετιζόταν με τη Novartis.

Σχόλια για πανικό Δ. Παπαγγελόπουλου

Ως δείγμα αδυναμίας και πανικού του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ενόψει της εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων, ανέγνωσαν το επίμαχο αίτημα, μέλη της Προανακακριτικής.

Υπενθυμίζεται, πως αντίστοιχο αίτημα για τον Θάνο Πλεύρη, είχε καταθέσει ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης και στο παρελθόν και είχε απορριφθεί ως αβάσιμο, κάτι που πιθανότατα θα επαναληφθεί και στη σημερινή διαδικασία.

Άνευ κινητών το κλιμάκιο της Προανακριτικής στη ΓΑΔΑ

Εάν τελικώς - όπως εκτιμάται - τα προσκόμματα του κ. Παπαγγελόπουλου πέσουν στο κενό και η πολυαναμενόμενη εξέταση του αποκαλούμενου «Μάξιμου Σαράφη» πραγματοποιηθεί κανονικά, στα ενδιαφέροντα καταγράφεται ότι τα μέλη της Προανακριτικής που θα μετάσχουν στο κλιμάκιο των εξεταστών θα μπουν στην ειδική αίθουσα της ΓΑΔΑ χωρίς κινητά τηλέφωνα,  μόνο με δυνατότητα σημειώσεων.

«Όρκος σιωπής» για την πραγματική ταυτότητα «Σαράφη»

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν πως σε αντίθεση με όσα διατείνεται ο ΣΥΡΙΖΑ περί προσπάθειας να βγουν πάση θυσία οι «κουκούλες», τα μέλη της Επιτροπής που θα μεταβούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, έχουν δώσει προκαταβολικά έναν άτυπο «όρκο σιωπής» για την προστασία της πραγματικής ταυτότητας του λεγόμενου «Σαράφη», δεσμευόμενοι ο ένας έναντι του άλλου να μην αποκαλύψουν επουδενί ποιος είναι, ακόμα κι αν ταυτίζεται με το πρώην στέλεχος της Novartis Hellas, όπως το έχει κατονομάσει δημόσια ο Νίκος Μανιαδάκης.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως αποφάσισαν οριστικά πριν από λίγο, ο εισηγητής, Σπύρος Λάππας, να μεταβεί κανονικά στη ΓΑΔΑ, προσδοκώντας όπως σχολίαζαν πηγές του κόμματος «ότι η ΕΛ.ΑΣ θα εφαρμόσει το νόμο», υποδεικνύοντας την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων με ηλεκτρονικά μέσα αλλοίωσης από άλλη αίθουσα. Σε διαφορετική περίπτωση όπως έχει προαναγγείλει θα αποχωρήσει καταγγέλλοντας.

Σενάριο (;) μη εμφάνισης «Σαράφη»

Κάποιες πληροφορίες πάντως αφήνουν ανοιχτό και το σενάριο της μη εμφάνισης του μάρτυρα με την πλασματική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» σήμερα, κάτι που αν δεν έχει βάσιμο και αποδεκτό λόγο, μπορεί να οδηγήσει στη βίαιη προσαγωγή του. 

Πηγή: skai.gr